BIODEGRADABIL

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Biodegradarea este un proces natural și echilibrat care asigură un flux circular de materiale în natură. O observăm în fiecare toamnă când copacilor le cad frunzele, care apoi intră în sol  și devin nutrienți vitali în următoarele luni. Cu toate acestea, materialele moderne, non-biodegradabile, deseori perturbă acest proces și ciclul natural.

Prin urmare, garantarea proprietăților ecologice este una dintre prioritățile noastre atunci când dezvoltăm formule de îngrijire a pielii. Folosind ingrediente și produse biodegradabile, ne asigurăm că materialele sunt bune pentru reciclare, că pot reveni în natură fără a lăsa după ele urme pe care mediul înconjurător nu le poate descompune. Pentru a evalua cât de biodegradabile sunt  produselor noastre de îngrijire, folosim metode analitice în conformitate cu OECD sau alte norme echivalente.

 

DE CE E IMPORTANTĂ ÎNGRIJIREA CU PRODUSE BIODEGRADABILE?

Putem vorbi despre beneficiile produselor biodegradabile  de îngrijire a pielii spre exemplu în cazul celor din categoria -curățarea corpului. Cantitatea de produs pe care o folosești ajunge pe piele și apoi în apa de la duș. Odată folosită, apa se scurge spre stațiile de epurare. Un produs biodegradabil pentru îngrijirea pielii ajută în acest proces al tratării apei uzate, astfel este sigur că doar substanțe inofensive pentru mediu ajung în rețeaua de apă.

Pentru a îmbunătăți proprietățile biodegradabile ale produselor, NIVEA a decis încă din 2013 să elimine treptat particulele exfoliante din polietilenă, adesea denumite microbere în cosmetică.

De la sfârșitul anului 2015, toate produsele pentru exfoliere NIVEA sunt fără microbere și , din 2020, toate produsele de spălare NIVEA, cum ar fi gelurile de duș și șampoanele, nu conțin microplastice, conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). În schimb, folosim alternative ecologice. Cel mai important, produsele NIVEA nu vor avea microplastic până la sfârșitul anului 2021, conform dispozițiilor UNEP.

 

DAR DESPRE POLIMERI?

În categoria microplasticelor discuția a fost extinsă și au fost incluși aici și polimerii. Polimerii sunt fie dizolvați în apă, fie sub formă de geluri.

Uneori sunt denumiți „microplastice lichide”, un termen care nu numai că este înșelător, dar, de asemenea, nu este științific. Utilizați în cantități mici ca agenți de îngroșare, stabilizatori sau formatori de peliculă, aceștia oferă o varietate de avantaje  produsului, cum ar fi rezistența îmbunătățită la apă în produsele de protecție solară sau rezultate mai bune de netezire a părului în șampoane. Dar conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), acești polimeri nu sunt microplastice.

Indiferent cum se numesc și indiferent de scopul lor, toți polimerii utilizați de NIVEA îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță. Prin urmare, sunt foarte bine tolerați de piele și sunt non-alergenici. NIVEA promite că, până la sfârșitul anului 2025, toți polimerii utilizați în produsele noastre de la nivel european vor fi biodegradabili. Pentru noi, proprietatea unui produs de a fi biodegradabil este esențială pentru a exclude posibilele efecte negative asupra ecosistemelor, din grijă pentru planetă.

Sister2Sister

 

MATERIALE BIODEGRADABILE ÎN PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE NIVEA

Gama NIVEA de îngrijire a corpului este una de top când vine vorba de produse biodegradabile, sustenabile. Majoritatea sunt cu peste 95% biodegradabile. Caută simbolul de mai sus pentru a te asigura că produsele tale de îngrijire a corpului sunt la fel de blânde pentru piele cât sunt și pentru mediul înconjurător.

- Descoperă categoria de geluri de dus

 

SERVEȚELE DE CURĂȚARE A FEȚEI CU FORMULĂ BIODEGRADABILĂ

Șervețelele noastre naturale sunt un alt exemplu excelent de îngrijire a tenului de la NIVEA. Servețelele noastre ating biodegradabilitatea în proporție de până la 95%. Mai mult, acestea sunt din fibre de vâscoză, un material 100% vegetal, care este biodegradabil. Am acordat o atenție deosebită selectării unei vâscoze durabile. Producția sa duce la o reducere de 50% a consumului de apă și a emisiilor în comparație cu vâscoza clasică.

- Descoperă servețelele Naturally Good

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le-ai căutat pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitezi site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.