nature

ANGAJAMENTUL NOSTRU PENTRU ZERO MICROPLASTICE

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

CE SUNT MICROPLASTICELE?

Microplasticele, astfel cum sunt definite de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), sunt particule solide de plastic care sunt mai mici de cinci milimetri, insolubile în apă și nebiodegradabile. Datorită conținutului, acestea sunt o sursă de poluare atât a solului, cât și a mediilor marine din întreaga lume.

Microplasticele sunt de obicei clasificate în microplastice primare și secundare. Microplasticele primare sunt concepute pentru a fi minuscule și adăugate în mod deliberat la produse, în timp ce microplasticele secundare rezultă din bucăți mari de plastic care sunt împărțite în bucăți mai mici prin expunere la condițiile meteo și eroziune. Indiferent câte  microplastice ajung în mediu - odată ce sunt acolo, devin o problemă.

De aceea, NIVEA promite să nu mai folosească microplastice până la sfârșitul anului 2021.

ANGAJAMENTUL NIVEA PENTRU ÎNGRIJIRE 100 % FĂRĂ MICROPLASTICE

NIVEA a luat măsuri din timp pentru a elimina utilizarea microplasticelor în toate produsele. În 2013, am decis să scoatem treptat particulele exfoliante din polietilenă, denumite adesea microbere în cosmetice și articole de îngrijire. De la sfârșitul anului 2015, toate produsele de peeling sunt fără microbere. În schimb, folosim alternative ecologice, sustenabile.

Dar am mers mai departe de microplastice pe care le puteți vedea și simți. Următoarea etapă a fost eliminarea treptată a opacifierelor din produsele noastre de curățare, lucru pe care l-am realizat la sfârșitul anului 2019. Toate produsele noastre de curățare, precum spălarea tenului și a corpului, sunt acum 100% fără microplastice.

Microplasticul este prezent acum în doar câteva dintre produsele NIVEA, unde este folosit pentru că elimină vâscozitatea și îmbunătățește senzația lăsată pe piele. Suntem în curs de eliminare a acestor ingrediente din toate produsele noastre. Până la sfârșitul anului 2021, toate produsele NIVEA și Beiersdorf nu vor avea microplastice.

nivea products

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE NIVEA FĂRĂ MICROPLASTICE

Multe dintre produsele noastre, precum întregul sortiment de spălare a tenului și de curățare a corpului, sunt deja 100% fără microplastice, din materiale și ingrediente sustenabile. Întreaga noastră gamă de produse Naturally Good este 100% fără microplastice, astfel încât poți să o folosești cu încredere, având astfel grijă de tine și de mediul înconjurător.

 
sustainability

FOCUS PE POLIMERI BIODEGRADABILI

Discuția despre microplastice s-a extins, într-o oarecare măsură, pentru a include substanțe care au proprietăți fundamental diferite. Ingredientele în cauză sunt polimeri, care se găsesc fie dizolvați în apă, fie sub formă de gel. Uneori sunt denumiți „microplastice lichide”, un termen care nu este doar înșelător, dar, de asemenea, nu este științific. Utilizați în cantități mici ca agenți de îngroșare, stabilizatori sau formatori de peliculă, aceștia  oferă o varietate de beneficii produsului, cum ar fi rezistența îmbunătățită la apă în produsele de protecție solară sau rezultatele mai bune ale netezirii părului în șampoane. Dar conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), acești polimeri nu sunt microplastice. Indiferent cum se numesc și indiferent de scopul lor, toți polimerii utilizați de NIVEA trebuie să îndeplinească cele mai înalte cerințe de siguranță. Prin urmare, sunt foarte bine tolerați pe piele și sunt non-alergenici. NIVEA promite că, până la sfârșitul anului 2025, toți polimerii utilizați în produsele de pe piața din  Europa vor fi biodegradabili. Pentru noi, această proprietate este esențială pentru a exclude posibilele efecte negative asupra ecosistemelor.

 

Știm că mulți oameni sunt îngrijorați de impactul produselor lor preferate de îngrijire a pielii asupra rețelelor de apă. De aceea ne-am angajat să folosim polimeri biodegradabili. Am început deja să schimbăm formulele pentru produsele noastre de curățare a corpului și de protecție solară.

 
sustainable shower gel

PRODUSELE NOASTRE DE CURĂȚARE A CORPULUI: FĂRĂ MICROPLASTICE, DOAR CU POLIMERI BIODEGRADABILI

Am finalizat reformularea sortimentului nostru de bază pentru curățarea corpului. Poți găsi toate informațiile relevante pe paginile cu detalii despre produse, astfel încât să faci cumpărături în mod sustenabil.
 
sunscreen

PROTECȚIE SOLARĂ NIVEA: FĂRĂ MICROPLASTICE , DOAR POLIMERI BIODEGRADABILI

Suntem încă în proces de reformulare a cremelor de protecție solară. Primele relansări vor include noile noastre produse pentru copii cu filtre UV minerale 100%.
 

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le-ai căutat pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitezi site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.