NIVEA-sustainability-hand-under-leaf-header

Ingrediente

Ingrediente importante

Ce este clorhidratul de aluminiu?

Clorhidratul de aluminiu (ACH) este o substanță care face parte din grupul sărurilor de aluminiu. De cele mai multe ori, este folosit ca ingredient activ în antiperspirante. Clorhidratul de aluminiu poate fi regăsit atât în mod natural, cât și în mod artificial, putând fi produs la nivel industrial.

Clorhidratul de aluminiu: funcții

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre antiperspirante și deodorante? Deodorantele previn mirosurile neplăcute atunci când transpiri, în timp de antiperspirantele previn transpirația. Reușesc să facă asta cu ajutorul clorhidratului de aluminiu, care determină contractarea glandelor sudoripare. În acest mod, transpiri mai puțin, scapi de grija petelor de transpirație de pe haine și eviți mirosurile neplăcute.

Cum folosește NIVEA clorhidratul de aluminiu

NIVEA folosește clorhidratul de aluminiu în formulele antiperspirantelor, fiind unul dintre cele mai eficiente ingrediente împotriva transpirației. Pentru că blochează transpirația în zona axilei, te ajută să fii fresh și încrezătoare pe tot parcursul zilei. Deodorantele mai ”delicate” (fără efectul unui antiperspirant) nu conțin clorhidrat de aluminiu. În schimb, au agenți antibacteriali ce împiedică răspândirea bacteriilor care cauzează mirosurile neplăcute. Astfel, alegerea îți aparține: deodorante fără aluminiu sau antiperspirante cu clorhidrat de aluminiu, important e să te simți bine în pielea ta.

Eventuale probleme

Există temeri că aluminiul ar crește riscul de cancer la sân și de boli neurologice precum Alzheimer, din cauza conținutului crescut de aluminiu descoperit în creierul persoanelor cu boala Alzheimer. Cu toate acestea, nu este clar dacă aceasta reprezintă o cauză sau un efect al bolii.

Aluminiul este al treilea cel mai frecvent întâlnit element în scoarța pământului. Apare în mod natural în apă potabilă, fructe, legume, cereale și carne. Astfel, aluminiul ajunge în organismul nostru prin dieta zilnică. Cea mai mare parte a aluminiului pe care îl consumăm este eliminat cu ajutorul rinichilor. Cu toate acestea, mulți oameni sunt îngrijorați de faptul că aluminiul din antiperspirante poate fi absorbit prin piele și crește nivelul de aluminiu din organism. Două studii efectuate cu voluntari au examinat abilitatea clorhidratului de aluminiu de a pătrunde prin piele: ambele studii au arătat constant că doar 0,01% din cantitatea de aluminiu aplicată a intrat în organism. Prin urmare, utilizarea unui antiperspirant în condiții normale de utilizare, poate fi considerată sigură pentru organism. Ce este mai important de atât: de îndată ce clorhidratul de aluminiu intră în contact cu transpirația, acesta este transformat în hidroxid de aluminiu, o substanță solidă și insolubilă care nu poate pătrunde prin bariera pielii și poate intra în corp. Astfel, chiar dacă aplici antiperspirantul direct după epilat, pielea nu va absorbi cantități mai mari de aluminiu. Poate apărea totuși o senzație de arsură, deoarece multe antiperspirante conțin și alcool - așa că ar fi bine să aștepți un pic înainte de a aplicare!

Ce este BHT?

BHT este un antioxidant utilizat în alimente și produse cosmetice. Multe ingrediente ar deveni amare dacă ar reacționa cu oxigenul din mediu. BHT protejează aceste ingrediente împotriva oxidării și le face să dureze mai mult.

BHT: funcții

Aproape toate lucrurile vii au nevoie de oxigen. Cu toate acestea, oxigenul este, de asemenea, puternic reactiv și determină oxidarea multor alte substanțe. Rugina, de exemplu, este rezultatul oxidării fierului. Uleiurile și grăsimile devin râncede când se oxidează. Aici intervine BHT. Doar o cantitate minusculă de BHT (prescurtarea pentru hidroxi-toluen butilat) împiedică oxidarea. Este utilizat în alimente, medicamente și produse cosmetice pentru a ajuta produsele să rămână proaspete și să reziste mai mult timp.

Cum folosește NIVEA BHT

Așa cum procedăm cu toate ingredientele noastre, îl folosim într-un mod responsabil și restrictiv. Astfel, includem BHT în mai puțin de 10% din produsele noastre. Când îl folosim, concentrațiile sunt foarte mici - mai mici decât în multe alimente, de fapt! BHT face ca o parte din cremele și loțiunile noastre, balsamurile de buze, gelurile de bărbierit și uleiurile de duș să reziste mai mult. Fără antioxidanți, uleiurile naturale și alte ingrediente ar deveni râncede, ar deveni mai puțin benefice și ar căpăta un miros neplăcut. Urme foarte mici de BHT pot fi găsite și în alte produse parfumate. Acest lucru se datorează faptului că producătorii de parfumuri care furnizează uleiurile parfumate folosesc BHT pentru a le proteja împotriva oxidării și, prin urmare, pentru a păstra aroma parfumului

Probleme potențiale

Unii oameni susțin că BHT poate trece prin piele și poate interfera cu sistemul hormonal. O substanță care face acest lucru se numește „perturbator endocrin”. Există studii care au considerat că BHT are efecte endocrine, dar acele studii nu reflectă în totalitate realitatea. Aceștia au expus subiecții testelor la doze extrem de mari de BHT, într-un timp foarte scurt. Concentrația de BHT în produsele NIVEA, în schimb, este foarte, foarte mică. Cercetările de până acum nu indică faptul că produsele cosmetice sau ingredientele lor au vreo influență nocivă asupra organismului uman sau asupra echilibrului nostru hormonal. De fapt, alimentele naturale, precum soia, au o activitate endocrină mult mai mare!

BHT are o istorie lungă de utilizare sigură și nu doar în produsele cosmetice. Organizația Mondială a Sănătății a făcut o examinare aprofundată în urma căreia a concluzionat că BHT este potrivit pentru a fi utilizat în alimente. Deci, este sigur chiar și în alimentație! Ce este și mai interesant, este că produsele cosmetice conțin o concentrație de BHT în mod clar mai mică decât alimentele. BHT a fost utilizat în întreaga lume în produse cosmetice de zeci de ani și s-a dovedit sigur și foarte tolerabil - nu există niciun indiciu că ar putea provoca alergii.

Însă BHT dăunează oare planetei? Nu, conform unui studiu recent al sistemului național australian de notificare și evaluare a substanțelor chimice industriale (NICNAS). Evaluarea a concluzionat că BHT nu prezintă un risc semnificativ pentru mediu.


Ce sunt parfumurile?

Unul dintre primele lucruri pe care le observi la orice produs cosmetic este parfumul lui unic. Parfumurile oferă produselor de îngrijire a tenului, dar și altor produse, mirosul plăcut și caracteristic.
Fiecare parfum este un amestec caracteristic de diferite substanțe și parfumuri - de exemplu, un parfum conține în medie 30-50 de ingrediente parfumate. Ingredientele parfumate sunt parfumuri naturale sau sintetice care pot fi utilizate individual, dar de obicei sunt combinate cu altele pentru a forma un parfum specific. Compușii cu parfum natural sunt derivați din plante (de exemplu, uleiuri esențiale) și / sau alte surse naturale, în timp ce cele sintetice sunt create în laborator. Cu toate acestea, parfumurile sunt de obicei amestecuri de ingrediente sintetice și naturale.

Parfumuri: funcții

Numeroase studii arată că parfumurile contribuie la starea de bine și au un efect pozitiv asupra minții noastre. În funcție de compoziție, acestea pot avea, de exemplu, un efect calmant sau energizant. Parfumurile oferă astfel produselor cosmetice (dar și multor alte produse) o aromă specifică: imprimă un miros plăcut, maschează mirosul al unor ingrediente de eficiență, dar cu un miros mai puțin plăcut, îmbunătățesc experiența de utilizare a produsului și ne ajută să ne exprimăm individualitatea.

Cum folosește NIVEA parfumurile

NIVEA folosește parfumurile în majoritatea produselor. Parfumurile noastre sunt compuse cu atenție din ingrediente naturale și sintetice. În conformitate cu principiul nostru, folosim parfumurile într-o manieră foarte controlată. Pentru a ne asigura că fiecare parfum pe care îl folosim este sigur și stabil, am creat o listă specială care definește cantitățile maxime pentru anumite ingrediente aromatice și care îndeplinește alte cerințe obligatorii pentru a asigura calitatea și siguranța tuturor aromelor noastre, depășind cu mult cerințele legale existente. Această listă de restricții pentru parfumuri se aplică tuturor furnizorilor noștri de arome.

Probleme potențiale

Ca toate celelalte amestecuri de substanțe, parfumurile pot sensibiliza pielea, deoarece conțin multe ingrediente diferite. Asta nu are legătură cu originea ingredientelor: fie că sunt naturale sau derivate din surse naturale, pot avea aceleași efecte. Totuși, acest lucru nu înseamnă că persoanele cu piele sensibilă nu ar trebui să utilizeze produse NIVEA care conțin parfumuri! Folosim parfumuri care nu prezintă potențial relevant de alergii și avem mare grijă să monitorizăm aromele din produsele noastre. Fiecare ingredient pe care îl folosim, inclusiv aromele trebuie să îndeplinească criteriile noastre stricte de tolerabilitate.
În timp ce aromele sunt foarte tolerabile pentru majoritatea oamenilor, se estimează că 1-2% din populație prezintă răspunsuri alergice la anumite ingrediente aromatice. Acest lucru se aplică atât ingredientelor sintetice, cât și celor naturale. Regulamentul european privind produsele cosmetice listează 26 de substanțe asociate cu reacții alergice. Dacă un produs cosmetic conține oricare dintre aceste substanțe peste anumite limite, acestea trebuie declarate pe ambalaj. Acest lucru te ajută să eviți ușor ingredientele la care ai putea avea o sensibilitate. Dacă apar vreodată simptome de alergie, solicită medicului să efectueze un test de specialitate, astfel încât să poți identifica exact parfumul la care ai o alergie, pentru a nu fi nevoită să eviți toate produsele cu parfum, ci doar pe cele care conțin parfumul care nu este potrivit pentru tine.

Cum reușește NIVEA să îți protejeze pielea de pericolele cauzate de expunerea la soare

Soarele este în general bun pentru starea noastră de bine. Razele soarelui stimulează producerea hormonului fericirii cunoscut sub numele de serotonină, așa că soarele ne face fericiți. Razele solare oferă o strălucire frumoasă pielii și stimulează producerea de vitamina D, care este deosebit de importantă pentru stabilitatea oaselor și sănătatea noastră în general. Dar așa-numitele raze UVA și UVB pot avea și efecte negative asupra pielii noastre. Razele UVB pătrund în stratul superior al pielii și sunt responsabile de arsurile solare dureroase. Datorită nivelului ridicat de energie, razele UVB pot deteriora direct ADN-ul, care în cel mai sever caz poate duce la cancer de piele. Razele UVA pătrund mai profund în piele. Deși de obicei nu suntem conștienți de prezența lor pentru că nu produc durere, razele formează radicali liberi care sunt capabili să deterioreze celulele și ADN-ul, lucru care poate duce la cancer de piele. În plus, stresul radicalilor liberi indus de UVA poate duce la alergii și la îmbătrânirea prematură a pielii: aproximativ 80% dintre riduri sunt cauzate de razele UVA!

Acesta este motivul pentru care trebuie să ne bucurăm de soare în mod responsabil și cu o protecție solară corespunzătoare. Unul dintre cele mai comune mijloace de protecție este aplicarea produselor de protecție solară. Datorită inovației permanente a departamentelor de cercetare și dezvoltare, NIVEA a jucat constant un rol de pionierat în produsele de protecție solară (prima cremă oficială de protecție solară NIVEA a fost lansată în 1936!). Iar astăzi este brandul nr. 1 de îngrijire solară*.

Produsele noastre de protecție solară conțin filtre UV esențiale pentru protecția pielii împotriva efectelor adverse ale luminii solare. În general, există două tipuri de filtre UV. Filtrele organice (denumite și chimice) UV absorb razele UV și transformă energia în căldură. Ecranele solare care conțin filtre UV organice pot avea beneficii precum aplicarea ușoară sau formulele transparente. Pe lângă filtrele organice, există și filtre minerale (sau cu alte cuvinte - fizice) UV. Ele sunt formate din particule minuscule care formează un fel de scut atunci când aplici protecția solară. Razele UV sunt reflectate de acest scut, astfel încât să nu-ți poată răni pielea. Cu toate acestea, produsele care conțin doar filtre UV minerale sunt mai puțin ușor de aplicat pe piele decât produsele care conțin doar filtre UV organice sau în care sunt utilizate combinații de filtre UV organice și minerale. Ecranele solare care conțin doar filtre UV minerale tind să lase în urmă o peliculă slab albicioasă, care variază în grosime în funcție de factorul de protecție solară.

Pentru a asigura o protecție solară eficientă, dar și o experiență plăcută la fiecare utilizare, NIVEA pune la dispoziție produse de protecție solară, fie doar cu filtre UV organice, fie cu o combinație de filtre UV minerale și organice.

* Sursa: Euromonitor International Limited;

Filtrele de protecție și recifele de corali

NIVEA se angajează să reducă orice impact negativ asupra mediului, inclusiv asupra recifelor de corali - unele dintre cele mai diverse ecosisteme marine. Aproximativ un sfert din toate speciile oceanice depind de recife. Este cunoscut faptul că supraviețuirea recifelor de corali din întreaga lume este amenințată de diverși factori. Factorii care contribuie la declinul coralilor sunt însă foarte variați. Două cauze primare sunt considerate anomaliile de temperatură și condițiile meteorologice extreme legate de schimbările climatice globale. Factorii locali, cum ar fi poluarea terestră cauzată de dezvoltarea agriculturii, practicile de pescuit nesustenabile și un număr din ce în ce mai mare de specii invazive, dăunătoare de corali, joacă un rol esențial.

Conform studiilor recente care au investigat coralii în condiții de laborator, filtrele UV specifice - în principal oxibenzona (benzofenona-3) și octinoxatul (etilhexil metoxicamamat) - sunt suspectate să accelereze albirea coralilor. Începând cu 2021, produsele de protecție solară care conțin aceste filtre UV chimice vor fi interzise în Hawaii.

Nu am folosit niciodată oxibenzona în produsele noastre europene de protecție solară NIVEA, deoarece acest filtru UV nu corespunde standardelor ridicate pe care le stabilim pentru protecțiile noastre solare. Octinoxatul a fost eliminat din toate produsele europene de protecție solară NIVEA încă din 2016. Asta înseamnă că toate produsele europene de protecție solară NIVEA erau deja conforme cu legea recifurilor din Hawaii, chiar înainte de abrogarea sa în 2018.

NIVEA folosește doar filtre UV care au fost considerate sigure pentru consumatori și mediu de către agențiile de reglementare corespunzătoare. Evaluăm portofoliul nostru de ingrediente pentru posibilele efecte asupra mediului. Noile ingrediente trebuie să îndeplinească standardele noastre stricte și nu vom utiliza aceste ingrediente dacă cunoștințele științifice actuale și evaluările ulterioare ale riscurilor asupra mediului în legătură cu produsele noastre arată că sunt dăunătoare pentru mediu.

Totuși, cercetările privind filtrele UV și impactul lor asupra mediului sunt încă în stadii incipiente și până în prezent au fost efectuate în principal în laboratoare. Prin urmare, nu există nicio claritate științifică cu privire la măsura în care filtrele UV afectează recifurile de corali și mediul marin mai larg în condiții reale de viață.


Ce sunt nanopigmenții cu dioxid de titan?

Dioxidul de titan este o substanță albă pe bază de minerale, utilizată ca pigment în protecția solară, colorarea alimentelor, dar și în alte domenii. Nanopigmenții sunt particule minuscule - de un milion de ori mai mici decât un bob de nisip. Nanopigmenții de dioxid de titan sunt utilizați în produse cosmetice ca filtru UV mineral (sau fizic). Aplicați pe piele, ei reflectă și împrăștie razele UV și ajută la protejarea pielii împotriva arsurilor solare, a îmbătrânirii premature și a cancerului de piele.

Nanopigmenții cu dioxid de titan: funcții

Imaginează-ți că ai o armură în jurul corpului care ține radiațiile UV departe de piele. Acum imaginează-ți această haină din nenumărate scuturi atât de minuscule încât sunt invizibile individual (în timp ce construiesc o haină albă perfectă pe pielea ta). Așa funcționează nanopigmenții cu dioxid de titan. Ca o armură strălucitoare, aceștia reflectă razele UV înainte de a putea deteriora pielea și ADN-ul celulelor pielii. Astfel, acționează ca un filtru UV mineral care te ajută să te protejezi împotriva efectelor imediate precum arsurile solare, dar și a pericolelor pe termen lung, precum cancerul de piele, ajutând la menținerea pielii sănătoase și cu aspect natural.

Cum folosește NIVEA dioxidul de titan

NIVEA a selectat o combinație bine echilibrată de filtre UV pentru fiecare produs în parte, care abordează diferite situații și nevoi de utilizare. Prin urmare, NIVEA utilizează dioxid de titan în combinație cu filtre UV organice (sau chimice) în unele dintre produsele sale de protecție solară. În acest fel, îți putem oferi tot ce este mai bun: protecție solară ușor de aplicat, rezistentă la apă și eficientă împotriva razelor UVA și UVB (însă cu toate acestea, nu uita niciodată să reaplici protecția solară după ce ai făcut o baie!).

Probleme potențiale

Unele organizații de protecție a consumatorilor au susținut în mod repetat că nanomaterialele - din care fac parte și nanopigmenții - pot trece prin piele în corp și pot provoca daune. Considerăm că toate aceste riscuri de sănătate și potențiale probleme ar trebui luate în serios. Totuși, aceste afirmații nu se aplică dioxidului de titan, singurul tip de nanopigmenți pe care îi folosim în produsele noastre de protecție solară. Multe studii cuprinzătoare ajung la concluzia că aceste ingrediente nu penetrează bariera pielii atunci când aplici protecție solară. Autoritățile oficiale independente, cum ar fi Comitetul științific pentru securitatea consumatorilor (CSCS), Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor și programul UE NANODERM au concluzionat că nanopigmenții în produsele cosmetice sunt inofensivi atunci când sunt aplicați pe pielea sănătoasă. Studiul NANODERM a mai constatat că particulele minuscule nu trec în straturile mai profunde ale pielii. Astfel, ei nu intră în corp și nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea ta. Dimpotrivă: te protejează împotriva deteriorării celulelor pielii și apariției cancerului de piele. Acesta este motivul pentru care ar trebui să ai mare grijă și să folosești protecție solară atunci când te expui la soare.

Ce sunt parabenii?

Parabenii păstrează produsele cosmetice proaspete, astfel încât să le poți folosi în siguranță. Astfel, chiar dacă ai uitat să pui capacul pe crema de față sau protecția solară devine destul de caldă pe prosopul de plajă, produsele rămân la fel de bune. Fără parabeni, multe produse cosmetice - în special cele care conțin apă - s-ar strica repede după ce le-ai deschis. Parabenii îți oferă siguranța că loțiunea ta de corp, crema de față sau alt produs preferat rămân proaspete ca în ziua în care ai deschis-o prima dată.

Parabeni: eficiență și siguranță

Parabenii sunt conservanți. Ei au grijă ca produsele de îngrijire a pielii, în special cele care conțin multă apă, să rămână proaspete o perioadă lungă de timp, acționând împotriva germenilor și ciupercilor. Parabenii pot fi creați artificial sau găsiți în ingrediente naturale, cum ar fi morcovii, castraveții, măslinele și multe altele. Fiind eficienți, dar și foarte tolerabili, parabenii au fost folosiți pentru păstrarea produselor cosmetice, produselor casnice, medicamentelor și alimentelor de mai bine de 80 de ani. De-a lungul deceniilor, parabenii au fost intens cercetați. De fapt, sunt cei mai verificați conservanți. Rezultatele: atât Comisia Europeană, cât și Comisia de Evaluare Independentă a Statelor Unite (Cosmetic Ingredient Review / CIR) sunt de acord că parabenii sunt în siguranță.

Cum folosește NIVEA parabenii

În acest moment, parabenii sunt cei mai siguri și blânzi conservanți pe care îi putem folosi. Cu toate acestea, cercetăm în permanență pentru a găsi cele mai bune, eficiente și mai sănătoase metode de a ne păstra produsele, mediul înconjurător și consumatorii în siguranță. NIVEA folosește parabeni doar în aproximativ 20% din produse - până la 80% dintre acestea nu conțin parabeni. De exemplu, crema clasică NIVEA din cutiuța albastră: formula sa hrănitoare rămâne proaspătă fără conservanți. Toate produsele noastre pentru copii sunt, de asemenea, fără parabeni. Produsele care încă mai conțin parabeni sunt câteva creme de față, cremele solare și loțiunile pentru corp. Includem conservanți în aceste produse pentru a ne asigura că se păstrează bine pentru o perioadă mai mare de timp.

Probleme potențiale

Există mai multe studii despre parabeni decât despre orice alt conservant. Concluzia acestora este că parabenii sunt versatili, eficienți și sigur de utilizat, provocând reacții alergice rar sau deloc. Unii oameni au fost îngrijorați că parabenii se pot acumula în corp și ne pot afecta hormonii sau sănătatea generală pe termen lung. Cu toate acestea, studiile suplimentare au arătat că parabenii sunt distruși rapid în corp. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană și American Cosmetic Ingredient Review au ajuns la concluzia că parabenii nu au impact asupra sănătății noastre.

Echipa noastră de experți NIVEA confirmă, de asemenea, că parabenii sunt siguri pentru oameni, motiv pentru care încă îi utilizăm în unele produse. Însă ne dorim ca produsele noastre să fie sigure și bune pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la parabeni. Acesta este motivul pentru care continuăm să analizăm alte opțiuni de conservare la fel de sigure și blânde. Ca atare, am găsit o serie de soluții alternative de conservare și am creat produse pentru consumatorii care ar putea fi sensibili la parabeni sau care pur și simplu doresc să evite parabenii în produsele de îngrijire.


Ce sunt compușii PEG?

PEG înseamnă polietilen glicol. Compușii PEG sunt vedetele cosmeticii: pot fi folosiți ca emulgatori, agenți de îmbinare, stabilizatori și emolienți.

Compușii PEG: funcții

Compușii PEG pot îndeplini mai multe funcții simultan. Ca emulgatori, se asigură că uleiul și apa se amestecă și formează creme și loțiuni catifelate, cu formule ușoare. Acestea permit uleiurilor de parfum să se dizolve în produsele pe bază de apă. În șampoane și geluri de duș, acestea ajută la crearea de spumă catifelată. Ca emolienți, compușii PEG înmoaie și hidratează pielea. Unii dintre ei au, de asemenea, un efect de curățare. În afară de industria cosmetică, compușii PEG sunt folosiți în domeniul farmaceutic și medical.

Cum utilizează NIVEA compușii PEG

NIVEA utilizează compușii PEG în creme, loțiuni, geluri de duș, șampoane și esențe de baie. Aceștia nu numai că îndeplinesc o gamă largă de funcții, dar sunt și foarte prietenoși cu pielea și nu declanșează alergii.

Probleme potențiale

Au existat afirmații conform cărora compușii PEG pot trece prin piele în corp și pot transporta cu ei alte ingrediente potențial dăunătoare. Adevărul este că există mulți compuși PEG diferiți și nu toți acționează la fel. Unii compuși fac, de fapt, pielea mai permeabilă - iar acest lucru e necesar, pentru că sunt folosiți în scopuri medicinale. Alții nu trec de bariera pielii. Capacitatea compușilor PEG de a afecta permeabilitatea pielii depinde și de concentrația lor și de celelalte ingrediente utilizate în formula produsului. Luându-și angajamentul de a folosi doar ingrediente sigure și necesare, NIVEA selectează foarte atent compușii din produse. În plus, menținem concentrația suficient de scăzută pentru a asigura o utilizare sigură. Pentru fiecare formulă nouă, există o perioadă de testare extinsă în timpul căreia ne asigurăm că nu irită, nu provoacă alergii sau nu are alte efecte nedorite.

Ce sunt siliconii?

Siliconii sunt compuși chimici fluizi și netezi. Ca uleiuri de silicon, oferă produselor pentru îngrijirea pielii o textură plăcută și contribuie de asemenea la o aplicare ușoară.

Siliconii: funcții și siguranță în folosire

Siliconii sunt „netezitorii” lumii cosmetice: fără ei, cremele de față și loțiunile ar fi mai dure și mai puțin plăcute la atingere. Chimic vorbind, siliconii sunt un grup de compuși care conțin lanțuri formate din atomi de siliciu și atomi de oxigen, combinați cu alte elemente. Pot rezista la temperaturi foarte ridicate, nu reacționează ușor cu alte substanțe și sunt prietenoși cu pielea.

Siliconii sunt siguri pentru a fi utilizați în contact cu alimentele - de exemplu, există spatule din silicon sau vase de bucătărie cu strat de silicon. Siliconii utilizați în produsele cosmetice sunt uleiuri, lichide clare, inodore, care oferă loțiunilor, cremelor și altor produse, textura lor netedă și mătăsoasă.

Cum folosește NIVEA siliconii

NIVEA folosește aproximativ 30 de siliconi diferiți, iar aproximativ 20% din produsele noastre la nivel global - în principal produse cu aplicare uzuală, cum ar fi cremele de față și loțiunile sau deodorantele, conțin siliconi. De ce atât de mulți siliconi diferiți? Deoarece fiecare dintre ei are un efect specific și avem grijă să includem numai ingrediente care au un beneficiu notabil. Uleiurile de silicon din loțiuni și creme se asigură că produsul este ușor de aplicat și oferă pielii o atingere mătăsoasă și netedă. În îngrijirea părului, siliconii împiedică încărcarea statică și electrizarea, făcând părul moale și suplu. În deodorantele lichide, aceștia se asigură că ingredientele active antiperspirante sunt distribuite uniform.

Marele avantaj al siliconilor este că aceștia nu sunt numai foarte eficienți, ci și siguri și prietenoși cu pielea. Chiar mai mult decât unele uleiuri naturale! Când uleiurile naturale reacționează cu oxigenul, produsele rezultate pot irita pielea sau pot provoca alergii. Pe de altă parte, uleiurile de silicon declanșează rareori alergii și nu se oxidează ușor. Acest lucru - în plus față de marea lor fluiditate - îi face compatibili și ideali pentru utilizarea în produse cosmetice. Însă siliconul din produsele pentru îngrijirea părului nu încarcă părul? Nu există studii sistematice care să arate că siliconii încarcă părul. Formulele de îngrijire a părului NIVEA se spală ușor și lasă părul să strălucească. De asemenea, gama noastră include și șampoane și balsamuri fără silicon.

Probleme potențiale

Există afirmații conform cărora uleiurile de silicon din produsele cosmetice ar putea dăuna mediului. Siliconii din șampoane, balsamuri sau alte produse care sunt îndepărtate prin clătire ajung în scurgere și în apa uzată. Siliconii sunt foarte stabili și, prin urmare, nu se degradează ușor. Deoarece sunt aproape insolubili în apă și netoxici, putem concluziona că aceștia nu prezintă un risc pentru mediu. Recent, siliconii ciclici au fost considerați de Agenția Europeană pentru Produse Chimice potențial dăunători pentru mediu, deși alte autorități, de ex. din SUA și Canada îi consideră siguri. Acești siliconi ciclici (D5 și D6) nu trebuie confundați cu majoritatea altor siliconi care nu se încadrează în acest grup și sunt considerați siguri pentru mediu, deoarece nu bioacumulează și nici nu sunt toxici pentru viețuitoare, conform cunoștințelor actuale.

Monitorizăm cu atenție evoluțiile ulterioare ale reglementărilor, precum și cercetările științifice asupra siliconilor ciclici pentru a revizui și pregăti măsurile noastre pentru a ne evolua continuu produsele și pentru a oferi cele mai bune performanțe posibile atât pentru consumator, cât și pentru mediu.


INGREDIENTE SEMNĂTURĂ

almond-nuts-closeup

Ce este uleiul de migdale dulci?

Uleiul de migdale dulci este presat la rece din sâmburele de migdale coapte - fructul dulce, decojit al migdalului - și apoi rafinat. Uleiul auriu, cu aromă delicată, dulce, de nucă, a fost folosit în medicină și îngrijirea pielii de mai multe secole.

Ce este însă atât de special la uleiul de migdale dulci?

Pe lângă faptul că migdalele sunt delicioase, hrănitoare și foarte sănătoase - uleiul presat din ele este foarte ușor de tolerat pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea uscată și sensibilă. Are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați (90%). Uleiul conține, de asemenea, 20-30% acid linoleic, o substanță care apare în mod natural în pielea umană. Școlile antice de medicină chineză, greco-persă și ayurvedică foloseau uleiuri de migdale dulci.

Cum folosește NIVEA uleiul de migdale dulci

 

NIVEA folosește ulei de migdale dulci, presat la rece, într-o gamă largă de produse de îngrijire a pielii. Tot uleiul nostru de migdale provine din surse naturale și este de cea mai înaltă calitate. Din 1.000 de kilograme de sâmburi de migdale decojite, obținem aprox. 400 de litri de ulei de migdale dulci. Ceea ce rămâne din sâmbure este un soi de tărâțe de migdale care se folosește la exfolianți și măști pentru față și corp.

white-powder-close-up

Ce este Creatina?

Creatina este un compus organic produs în ficat, rinichi și pancreas. Acesta joacă un rol cheie în furnizarea de energie a organelor noastre, acționând ca o baterie care leagă, transportă și eliberează energie.

Ce este atât de special la creatină?

Prezentă în mod natural în pielea ta, creatina acționează ca un rezervor de energie.

Pe măsură ce îmbătrânim, producția de Creatină încetinește. Formulele de îngrijire NIVEA care conțin Creatină intră ușor în piele și, astfel, pot contribui la păstrarea unui nivel mai ridicat al Creatinei regăsită în mod natural în piele.

Cum folosește NIVEA Creatina

NIVEA folosește Creatină în combinație cu alte ingrediente precum coenzima Q10 din gama Q10 Plus, dar și în alte produse, de fiecare dată când pielea are nevoie de un plus de energie.


cream-jar-closeup

Ce este Eucerit-ul?

Într-un fel, Eucerit-ul a pus baza produselor cosmetice moderne și a întregului brand NIVEA. Descoperit în urmă cu peste un secol, emulgatorul a devenit un ingredient cheie al cremei celebre NIVEA în cutiuță albastră. Eucerit-ul permite amestecarea părților uleioase și apoase din produsele cosmetice, acționând ca o legătură între componentele uleioase și apoase. Acesta este un derivat natural din lanolină.

Ce este atât de special la Eucerit?

Majoritatea produselor cosmetice sunt compuse din părți uleioase și apoase. A le face să se îmbine într-o textură netedă, cremoasă și stabilă a fost una dintre cele mai mari provocări din lumea produselor cosmetice. La început, emulgatoarele păstrau împreună uleiul și apa, atât timp cât temperatura nu se schimba. Acesta este motivul pentru care descoperirea Euceritului a fost un punct de reper în dezvoltarea îngrijirii pielii. Fabricat din grăsime purificată din lână, Eucerit („ceara frumoasă”) menține emulsiile stabile chiar și în condiții climatice extreme.

Cum folosește NIVEA Eucerit-ul

Pentru NIVEA, Eucerit-ul este special. Nu numai că este un emulgator eficient, ci și un ingredient cheie al cutiuței albastre NIVEA Creme. De fapt, descoperirea Euceritului la începutul secolului XX a permis inventatorilor NIVEA Creme, Oscar Troplowitz, Dr. Paul Gerson Unna și Isaac Lifschütz să creeze o cremă stabilă, albă ca zăpada. Noul produs a revoluționat lumea cosmeticelor. NIVEA Creme a fost cel mai inovator produs de îngrijire a pielii în urmă cu peste 100 de ani și este în prezent un produs emblematic. Oferă o îngrijire eficientă a pielii și previne uscarea ei. Tolerată extrem de bine, NIVEA Creme este potrivită pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea sensibilă. Fiind una dintre primele creme care rezistă la temperaturi ridicate și scăzute, NIVEA Creme a putut fi livrată în întreaga lume. A devenit un succes global și a făcut din NIVEA numărul 1 mondial în îngrijirea pielii*.

* Sursa: Euromonitor International Limited;

nivea-q10

Ce este Q10?

Coenzima Q10 este o moleculă pe care corpul nostru o produce în mod natural. Este esențială pentru metabolismul energetic al celulelor noastre. Ca energizant, ajută celulele să se dezvolte, să rămână sănătoase și să se regenereze. Q10 este, de asemenea, un puternic antioxidant care combate radicalii liberi, moleculele foarte reactive care afectează celulele pe mai multe niveluri, inclusiv ADN-ul celular, proteinele și lipidele.

Ce este atât de special la coenzima Q10?

Coenzima Q10 este responsabilă cu energizarea corpului. Cea mai mare parte a energiei corpului nostru este generată cu ajutorul acestei coenzime. Q10 este vitală pentru organele care au nevoie de multă energie, inclusiv pielea, cel mai mare organ al corpului uman. Pielea tânără și sănătoasă se regenerează constant și mai ușor decât pielea mai în vârstă, care are nevoie de Q10 suplimentar pentru a face acest lucru.

Pe măsură ce pielea noastră îmbătrânește, nivelurile de Q10 din celulele pielii scad rapid. Există, de asemenea, alți factori care scad nivelul Q10, inclusiv stresul, anumite medicamente și radiațiile UV. Alimentele precum carnea, ouăle, peștele, nucile, cartofii, broccoli și spanacul sunt surse bune de Q10. În același timp, pentru o piele frumoasă, poți folosi și produse de îngrijire care conțin coenzima Q10. Astfel, vei susține metabolismul energetic al celulelor pielii și reduci numărul de radicali liberi.

Cum folosește NIVEA Q10

NIVEA este un pionier în cercetarea coenzimei Q10 de mai multe decenii. În anii 90, am fost primii care am introdus formula de îngrijire cu Q10 pe piață - și de atunci o dezvoltăm progresiv. Produsele noastre Q10 conțin coenzima Q10 de înaltă calitate. Efectuăm continuu studii și cercetări ample pentru a ne dezvolta în continuare produsele cu Q10, adăugând ingrediente compatibile, cum ar fi creatina sau antioxidanți precum vitamina C, în funcție de tipul de piele pentru care concepem produsele respective.


Funcții

INGREDIENTE ACTIVE

În produsele NIVEA SUN sunt utilizate diverse ingrediente active. Pantenolul, de exemplu, este o vitamină de tip B pe care organismul nu este capabil să o producă singur și este recunoscut ca un sprijin eficient în regenerarea pielii și în îmbunătățirea nivelului de hidratare.

PIGMENȚI COLORAȚI

Produsele NIVEA SUN Kids includ coloranți pentru a face aplicarea produsului cât mai ușoară și cât mai amuzantă pentru copii. Astfel încât, încă de la vârste fragede, copiii vor asocia protecția solară cu un proces distractiv, care le face plăcere.

EMOLIENȚI

Emolienții, de ex. Butilen Glicolul Dicaprilat / Dicaprat sau Adipat de dibutil, sunt uleiuri sau derivat de uleiuri care sunt utilizate pentru a menține senzația de piele hidratată și catifelată.

EMULGATORI

Produsele NIVEA SUN folosesc emulgatori, de ex. Glutamat de Stearoyl de sodiu, pentru a dispersa picăturile minuscule de ulei în apă, astfel încât produsul să fie plăcut și ușor de aplicat.

FORMATORI DE FILM

Formatorii de film, de ex. Copolimerul VP / Copolimerul Hexadecenat, sunt utilizați în vederea asigurării unei protecții solare care să formeze o peliculă impermeabilă continuă pe piele, ceea ce este esențial pentru produsele cu protecție UVA și UVB.

PARFUM

Parfumul este folosit pentru a crea mirosul caracteristic NIVEA SUN, care duce cu gândul la o zi însorită pe plajă.

AGENȚI DE HIDRATARE / SOLVENȚI

Agenții de hidratare, de ex. Glicerina, sunt ingrediente utilizate în produsele cosmetice pentru a diminua pierderea de umiditate. Solvenții sunt lichide utilizate pentru dizolvarea componentelor solide din formulă.


AGENȚI DE NEUTRALIZARE

Agenții de neutralizare, de ex. Hidroxidul de sodiu sau acidul citric sunt utilizați pentru a ajusta valoarea pH-ului formulelor noastre.

PUDRE

Pudrele, de ex. Fosfat de diamidon sau silica, ajută la absorbția uleiului pe piele, ceea ce oferă o senzație plăcută la atingere.

CONSERVANȚI

Conservanții împiedică sau întârzie creșterea microbiană, protejând astfel produsele de protecție solară împotriva deteriorării.

PROPULSOARE

Propulsorii, de ex. Butanul, izobutanul sau propanul, ajută formula să fie aplicată prin pulverizare.

MODIFICATORI REOLOGICI

Modificatorii reologici, de ex. Celuloza Microcristalină sau Guma Xantan, sunt utilizate pentru a modifica vâscozitatea unei emulsii și ne permit să creăm diferite tipuri de formule ușoare, precum loțiunile și spray-urile.

STABILIZATORI

Stabilizatorii ajută la menținerea funcției și activității altor ingrediente din protecția solară.

FILTRE UV

Protecția solară protejează pielea împotriva radiațiilor UV dăunătoare datorită filtrelor UV. Filtrele UV minerale, de ex. Dioxidul de titan, reflectă razele soarelui în timp ce filtrele UV organice, de ex. Metoxi Dibenzoil Metan (filtru UVA organic) și Acid sulfonic fenilbenzimidazol (filtru organic UVB), le absorb.

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE