par vopsit sfaturi

CUM SĂ TE VOPSEȘTI ACASĂ ȘI SĂ OBȚII UN REZULTAT PERFECT

TRUCURILE DE URMAT ȘI GREȘELI PE CARE SĂ NU LE FACI

CUM TE VOPSEȘTI ACASĂ

TRUCURI CA SĂ REUȘEȘTI

Dacă nu știi cum să-ți vopsești singură părul, nu-ți face griji, datorită sfaturilor noastre îți poți acoperi tot părul alb și îți poți schimba culoarea fără erori. Daca nu ai făcut-o niciodatp, ți se va părea imposibil, dar cu câteva trucuri este foarte ușor să recreezi efectul pe care ți-l dorești, trebuie doar să citești instrucțiunile de pe pachetul vopselei și să ții cont de câteva lucruri esențiale pe care le descoperi mai jos. 


VOPSEA DE PĂR: CE CULOARE SĂ ALEG?

Pentru a te vopsi corect acasă, e esențial să ții cont de câteva lucruri esențiale. Iar primul dintre ele este culoarea pe care o alegi.

Pentru un efect natural, îți recomandam să alegi o culoare în armonie cu cea a tenului tau, cât mai apropiată de cea pe care o ai în mod natural. Dacă tonul tău este deschis, poți alege blondul platinat, șatenul sau chiar un brunet închis. Dacă, în schimb, tenul tău are u culoare caldă, ai acces liber la toate nuanțele de roșcat, arămiu și șaten deschis, precum caramel și tonuri de mocha umbrite cu reflexii aurii. Dacă ai de acoperit mult păr alb, nu uita să alegi întotdeauna o culoare care să fie cu cel puțin un ton mai inchisă decât cea naturală.

 

par vopsit acasa trucuri utile

cum vopsesti parul acasa rutina ingrijire


ALERGII ȘI PRECAUȚII GENERALE ÎNAINTE DE ÎNCEPERE

Înainte de a începe să aplici una dintre culorile pe care le găsești pe piață, verifică cu atenție toate ingredientele, pentru a evita surprizele urâte. Dacă, de exemplu, nu ești obișnuită cu vopselele chimice, evitați să adaugi amoniac și optează în schimb pentru formulări 100% naturale. Pentru a evita alergiile, înainte de a te vopsi cu un produs necunoscut, fă întotdeauna un test pe o porțiune mică de păr, cu cel puțin 48 de ore înainte de a o aplica pe toate celelalte zone. Dacă nu apar reacții alergice, poți continua: doar încearcă să ții produsul departe de zona ochilor, poartă mănuși de latex și aplică întotdeauna o cremă de protecție în jurul liniei părului pentru a evita riscul de a te păta.

ÎMPĂRȚIREA ȘUVIȚELOR: CUM SĂ OBȚII CULOAREA PERFECTĂ

Este important să începi procesul de vopsire cu împărțirea în șuvițe, pentru că acesta este cel mai bun mod de a te asigura că împrăștii uniform culoarea pe tot capul. De multe ori, pentru că vopsitul acasă se face în grabă, culoarea nu e uniformă și rămân șuvițe în mai multe culori.

Dacă părul tău este lung, împarte-l în patru secțiuni, începând din laterale până când ai două secțiuni de păr. Apoi, împarte părul și pe verticală, fixând fiecare șuviță cu o agrafă.

Dacă părul tău este scurt, poți în schimb, să pornești pur și simplu de la rădăcină și să ajungi la vârfuri folosind mâinile, întotdeauna protejate cu mănuși.

Dacă vrei să meargă totul mai rapid, folosește direct duza aplicatorului pentru a separa părul, mai ales dacă vrei să insiști pe rădăcini sau să ascunzi părul gri în general. După ce ai masat cu atenție culoarea, verifică totuși ca fiecare parte să fie acoperită de produs într-un mod omogen și urmează cu atenție instrucțiunile privind timpii de acțiune pe care îi găsești înscriși pe ambalaj. Dacă este prima dată când te vopsești acasă, nu depăși timpul maxim recomandat și continuă îngrijirea părului cu un șampon specific, sau folosește un tratament de intensificare a culorii pentru a maximiza efectul final.

 

ingrijire par vopsit


GREȘELILE FRECVENTE PE CARE SĂ LE EVIȚI

VOPSEȘTE-ȚI SINGURĂ PĂRUL CORECT: IATĂ DE CE SĂ ȚII CONT

Culorarea părului acasă poate fi foarte simplă și dacă citești cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul vopselei și respecți toți pașii. Descoperă câteva lucruri esențiale care te vor ajuta să obții o culoare frumoasă:
par sanatos par vopsit acasa ingrijire

  • Înainte de a te vopsi, îndepărtează reziduurile de gel și fixativ de pe păr, dar evită și să fii proaspăt spălată pe păr. În ambele cazuri, riști ca culoarea să nu iasă bine sau neuniform.
  • Nu aplica niciodată vopseaua fără a împărți mai întâi șuvițele de păr și începe întotdeauna de la rădăcini, ajutându-te cu un pieptene. Astfel, vei fi sigură că ai aplicat vopseaua peste tot.
  • Urmărește cu atenție timpul de acțiune și nivelul de acoperire, mai ales dacă ai mult păr alb de acoperit.
  • Nu te vopsi acasă dacă părul este deja foarte alb, a suferit în urma îndreptării chimice sau a vopsirii permanente. Pregătește-ți părul cu o cremă hidratantă care îi redă strălucirea naturală. După vopsire, aplică produse bogate în uleiuri hrănitoare.
  • Nu uita niciodată să porți mănuși de protecție și să îți acoperi hainele cu niște prosoape vechi. De asemenea, nu uita să protejezi orice zonă din baie care s-ar putea murdări.
 


TRUCURI PENTRU VOPSIT PĂRUL ACASĂ

1. Să nu ai încredere în modelul de pe cutie.

Sigur, femeia care zâmbește pe cutie are o culoare fantastică, doar că nu e reală. Culoarea obținută este mereu mai deschisă decât cea de pe ambalaj. 

2. Ia în considerare textura părului tău.

Textura părului contează la fel de mult atunci când îți vopsești părul ca și atunci când îl coafezi. Părul aspru sau creț absoarbe culoarea mai repede și devine mai închis când e vopsit, așa că e posibil să capete un aspect cenușiu sau cu tente albastre. Texturile de păr fin absorb culoarea puțin mai greu și vor căpăta un ton mai cald prin vopsire, deci e posibil să prindă nuante portocalii, roșii sau de cupru.

3. Cumpără două cutii.

Dacă părul tău este mai lung de umeri sau până la umeri și extrem de aspru, folosește două cutii din aceeași nuanță pentru a asigura o acoperire completă.

4. Ia în considerare vopsirea locală.

Dacă urmărești să acoperi zonele gri sau albe, nu trebuie să îți vopsești tot părul. Bazează-te pe o vopsea semipermanentă și vopsește doar acea zonă. 

5. Lasă părul desfăcut.

Știi cum modelele din reclamă au părul vopsit mereu răsucit într-un coc? Nu face asta. Lasă părul desfăcut pentru ca vopseaua să acționeze pe toată lungimea firului de păr.

6. Adaugă apă.

Înainte de a clăti culoarea, stropește cu puțină apă pe cap și masează părul cu mâinile câteva secunde. Astfel, agentul colorant va fi emulsifiat și răspândit peste tot.  

7. După vopsire, urmează o rutină pentru păr vopsit.

Pentru a-i menține culoarea mai mult timp și pentru a-i oferi hidratarea necesară, este esențial să folosești produse special create pentru păr vopsit. Recomandarea noastră: șamponul și balsamul NIVEA Pure Culor Micellar, care conțin oțet din zmeură și ulei de macadamia, recunoscute pentru proprietățile lor de păstrare a culorii și hidratare intensă.

 

CE PRODUSE SĂ FOLOSEȘTI PENTRU A AVEA ÎNTOTDEAUNA PARUL SĂNĂTOS ȘI HIDRATAT

Acum că am trecut în revistă trucurile pentru un păr vopsit corect acasă, este esențial să punctăm și cât de importantă e îngrijirea părului.

 

Cu gama de îngrijire a părului NIVEA, ai certitudinea că părul tău rămâne sănătos și hidratat, chiar si după vopsire. Părul vopsit tinde să-și piardă culoarea după fiecare spălare și poate fi mai uscat decât părul natural, așa că folosește produse care îl hidratează și regenerează. Descoperă recomandările noastre!