Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Diferențele dintre pielea femeilor și cea a bărbaților

Pielea bărbaților și a femeilor: diferite de la natură!

Sfaturi de îngrijire pentru ea și el.

Pielea bărbaților nu este la fel ca cea a femeilor! Din acest motiv, bărbații nu ar trebui să utilizeze aceleași produse precum femeile.

Diferențele se află în piele

La fel ca în cazul femeilor, și bărbații au nevoie să-și întrețină pielea frumoasă și sănătoasă pentru o perioadă lungă de timp. Și la fel ca noi femeile, bărbații au probleme cu pielea sensibilă, acneea și îmbătrânirea. Astfel, pielea bărbaților este foarte diferită atât ca structură, cât și ca funcție.

Opusurile se atrag!

Sărută

Una dintre cele mai evidente diferențe dintre pielea femeilor și cea a bărbaților este conținutul de sebum, nivelul de Ph și cantitatea de transpirație.

Ce face ca pielea bărbaților să fie unică?

Pielea bărbaților este reglementată în primul rând de hormonul testosteron care îi oferă o structură diferită față de cea a femeilor. În plus, pielea bărbaților este cu 15-20% mai groasă. Conține mai multe fibre de colagen și are o structură mai fermă și mai robustă. Colagenul este cea mai mare rezervă de hidratare a pielii și este responsabil de elasticitatea și fermitatea acesteia. Aceste rezerve naturale de apă țin pielea bărbaților departe de riduri, cel puțin până la vârsta de 35 de ani. Acesta este motivul pentru care produsele trebuie alese special pentru pielea bărbaților

Slăbiciunile pielii bărbaților 

Totuși, pielea robustă a bărbaților are și părțile sale de slăbiciune. Din cauza testosteronului, glandele sebacee produc mai mult ulei. Din acest motiv, tenul bărbaților tineri suferă de pete sau acnee mai des ca cel al femeilor. Din acest motiv, bărbații nu ar trebui niciodată să folosească aceleași creme ca femeile deoarece acestea ar putea să le blocheze glandele sebacee și să favorizeze apariția coșurilor. Când își îngrijesc tenul, bărbații au nevoie de creme hidratante mai puțin grase, precum NIVEA MEN Creme.

Pe scurt:

Bardot Quote

Ridurile sunt o problemă și pentru bărbați

Bărbații și ridurile

În timp ce femeile trebuie să se preocupe de primele riduri din regiunea ochilor chiar și la 20 de ani, pielea bărbaților rămâne netedă până la 30 de ani. Totuși, îmbătrânirea pielii recuperează teren și pentru bărbați, la nivelul frunții de exemplu.

De ce protecția solară este importantă și pentru bărbați

Cu toții știm senzația: iese soarele și ne ademenește în parc, în țările Mediteraneene sau în munți. Mulți bărbați cred că soarele nu le poate afecta pielea robustă. Dar acest lucru nu este adevărat: chiar și pielea bărbaților reacționează la puternicele raze solare, îmbătrânind prematur și făcând riduri. În plus, dacă stau prea mult la soare, bărbații pot dezvolta pete de pigmentare sau de îmbătrânire.
Aplicarea în mod regulat a unei creme cu protecție solară este crucială și pentru bărbați: urechile, gâtul și scalpul bărbaților sunt expuse masiv la soare. În plus, cremele speciale pentru față sunt disponibile și în varianta pentru bărbați, conținând protecție împotriva razelor UVA/UVB.  Acestea nu oferă doar hidratare extensivă, ci protejează și împotriva efectelor dăunătoare ale razelor solare.

Produse de îngrijire pentru el și ea

Multe produse de îngrijire pentru femei au un efect nefast asupra pielii bărbaților, deoarece aceasta este diferită prin construcție și structură, motiv pentru care necesită o îngrijire personalizată. Află ce produse poți împărți cu partenerul tău și pe care să le păstrezi doar pentru tine.

Bărbieritul - stres pentru piele

Bărbieritul

Bărbieritul regulat solicită tenul bărbaților! În timpul bărbieritului umed, stratul superior al tenului este îndepărtat. Tenul iritat de bărbierit nu tolerează produsele agresive.

Nu experimenta când vine vorba de îngrijirea tenului

Tenul bărbaților este mai gros și produce mai mult sebum ca cel al femeilor. Gelurile antibacteriene și exfoliantele blânde precum gelul de curățare Active Energy de la NIVEA MEN
sunt ideale pentru a combate petele. O problemă specifică bărbaților este creșterea bărbii: fiecare bărbierit irită pielea! Din acest motiv ar trebui să alegi o spumă de ras, gel de ras sau after-shave care să fie compatibile cu tipul tău de piele. Cremele hidratante cu absorbție rapidă calmează tenul fără să-l îngrașe.

Tenul femeilor este mai fin, mai sensibil și cu tendință de uscare. Acesta este motivul pentru care tenul femeilor are nevoie de o cremă de față bogată, cu un echilibru optim între agentul de hidratare și uleiuri. Zonele problematice includ gura și zona din regiunea ochilor, unde ridurile apar primele. Cremele de față bogate în ingrediente precum vitamina C, acid hialuronic și Q10 previn apariția ridurilor.
product-stage-bg

Îngrijire blândă pentru bărbați adevărați

ȘAMPON NIVEA MEN ACTIVE CLEAN
(1)
250 ML
Gel hidratant NIVEA MEN Hydro Gel
(0)
50 ML
Loțiune după ras NIVEA MEN Sensitive
(3)
100 ML
Spumă pentru ras NIVEA MEN Sensitive
(0)
200 ML
Gel pentru ras NIVEA MEN Sensitive
(1)
200 ML
Balsamul după ras NIVEA MEN Cool Kick
(0)
100 ML
Loțiune după ras NIVEA MEN Silver Protect
(0)
100 ML
Gel pentru ras NIVEA MEN Active Energy
(1)
200 ML

Recomandările noastre

nou
MASCĂ DE CURĂȚARE A FEȚEI ÎNTR-UN MINUT NIVEA MEN DEEP
(0)
75 ML
Balsam după ras NIVEA MEN Protect & Care
(1)
100 ML
Gel pentru ras NIVEA MEN Sensitive
(1)
200 ML
Gel pentru curățare NIVEA MEN Sensitive
(0)
100 ML
GEL - CREMĂ PENTRU BĂRBAȚI NIVEA MEN
(0)
150 ML
Cremă revitalizantă NIVEA MEN Active Energy
(0)
50 ML
Gel de curățare pentru față și barbă NIVEA MEN DEEP
(0)
100 ML
NIVEA MEN Creme
(9)
75 ML
Cremă anti-rid NIVEA MEN Active Age
(1)
50 ML
GEL DE PĂR NIVEA MEN AQUA
(0)
150 ML
nou
GEL HIDRATANT ȘI MATIFIANT NIVEA MEN DEEP
(0)
50 ML
Balsam după ras NIVEA MEN Sensitive
(1)
100 ML
ȘAMPON NIVEA MEN ACTIVE CLEAN
(1)
250 ML
DEODORANT SPRAY NIVEA MEN DEEP AMAZONIA
(0)
150 ML
Deodorant spray NIVEA MEN Deep Espresso
(0)
150 ML
nou
Gel de ras NIVEA MEN Sensitive pentru barba de câteva zile
(0)
200 ML