Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Impactul-the-soare-header

Care sunt efectele soarelui la mare, la munte sau în oraș?

Cum să te bucuri de soare în plină siguranță.

Când soarele strălucește și noi strălucim. Vacanța este momentul cel mai bun ca să ne încărcăm cu doza de soare. Fie că îți petreci vacanța la mare sau la munte, cu NIVEA Sun te poți bucura de vacanța de vară fără nicio grijă.

Spre plajă

Plaja este locul nostru preferat în vacanța de vară. Valurile ce se izbesc de mal, nisipul care îți gâdilă picioarele și soarele care strălucește puternic...pur și simplu minunat! Dar sunt câteva lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când petreci o zi la plajă.

Bucură-te de fiecare moment la plajă

Când vine vorba de plajă ne bucurăm până și de cele mai ridicate temperaturi. Briza mării ne răcorește și reglează temperatura corpului, iar dacă și așa este prea cald pur și simplu ne bucurăm de o baie în mare sau în piscină. Dar nu trebuie să ne lăsăm păcălite. Chiar dacă există elemente care ne ajută să ne răcorim, radiațiile solare sunt încă prezente. Și același lucru este valabil pentru apă: 60% din radiațiile UVB și 85% din radiațiile UVA ne pot ajunge din urmă chiar și când suntem cu 50 de cm sub apă. De aceea, este extrem de important să ne protejăm cu produse de protecție solară rezistente la apă. Vestea bună este că toate produsele NIVEA SUN sunt rezistente la apă și, în consecință, ne protejează pielea chiar și când inotăm sau ne bălăcim. Poți să folosești liniștită produsul tău preferat.

Bucură-te de soare în siguranță

Crema de protecție solară la plajă

Dacă reaplici întotdeauna crema de protecție solară după inot, te poți bucura liniștită de soare.

Umbra este cel mai bun soare

Cel mai bun loc sub soare este la umbră. Acest lucru este valabil chiar și la plajă, în special dacă dorești să obții un bronz sănătos și auriu ce va dura întreaga vară. Chiar dacă umbra îți asigură protecție împotriva radiațiilor UV, ea nu te va proteja complet. Până la 40% din radiațiile UV ajung la tine chiar și la umbră. Asta înseamnă ce te vei bronza și la umbră. Riscul de a te arde la umbră fără protecție solară este mai mare decât crede majoritatea. Nici măcar norii nu oferă protecție completă. Un cer gri, înnorat, reduce cantitatea de radiații UV doar cu un procent foarte mic. Așa că, dacă te afli la umbră sau este o zi mai înnorată nu ar trebui să stai la plajă fără să folosești un produs cu protecție solară.

Acestea sunt zonele pe care ar trebui să le protejezi în special la plajă

Crema de protecție solară la plajă

Ca regulă generală ar trebui să asiguri protecție întregului corp. Când aplici crema de protecție solară trebuie să ai în vedere așa zisele "capcane ale soarelui" (nasul, obrajii, umerii, gâtul, laba piciorului, scalpul) deoarece acestea sunt expuse în mod special radiațiilor UV.

După plajă hidratează și calmează pielea cu produse after sun

Îngrijirea de după soare

Chiar dacă ți-ai protejat pielea, aceasta se încălzește și se usucă după o zi lungă la plajă. De aceea, are nevoie de hidratare intensă. Produsele After SUN sunt create special pentru a suplini nevoile pielii tale după plajă.

Lucruri esențiale pentru o zi la plajă

  • Parasolar – relaxează-te și bucură-te de soare la umbră. 
  • Dar nu uita să aplici o cremă de protecție solară.
  • Crema de protecție solară – nu uita să o reaplici după înot sau după ce intră complet în piele și pielea se usucă.
  • O pălărie, șapcă sau eșarfă – și părul și scalpul tău au nevoie de protecție. 
  • Ochelari de soare – ochii tăi ar trebui întotdeauna să fie protejați corect de o pereche bună de ochelari de soare. Nu uita să le cumperi și copiilor câte o pereche!

apă femeie

Și ai grijă să bei suficiente lichide cât stai la plajă.

La munte

Muntele devine o destinație de vacanță din ce în e mai populară pe timpul verii. Nu doar pentru ski pe timpul iernii. Și muntele este pe lista tuturor pe tot parcursul anului pentru cățărări, plimbări și trasee cu bicicleta. Trebuie să ai grijă de câteva aspecte importante atunci când îți planifici vacanța la munte.

Iată ce face muntele atât de special

Să te afli la înălțime, să fii deasupra tuturor și să te bucuri de panorama incredibilă - iată ce face muntele atât de special! Bucură-te de fiecare moment. Dar la fel ca la mare, briza răcoroasă a muntelui te poate păcăli, deoarece radiațiile UV sunt și ele prezente. O briză răcoroasă se poate transforma într-un un vânt geros, în special la o altitudine mare. În consecintă, pielea nu are nevoie doar de o protecție adecvată UVA/UVB, dar și de protecție împotriva frigului. De regulă, în aceste regiuni sunt pâcle ocazionale de zăpadă care persistă și pe parcursul verii. Acordă o îngrijire specială pileii tale, deoarece zăpada reflectă radiațiile solare și le mărește efectul - cu până la 90%.

Reaplică cu conștiinciozitate crema de protecție solară

Protecția solară la munte

Important: când faci un trase montan, transpiri foarte mult. Acest lucru face ca produsul de protecție solară să dispară de pe piele puțin câte puțin. De aceea, este foarte important sa reaplici crema de protecție solară pe timpul drumeției, pentru a te bucura în liniște de întreaga zi.

Acestea sunt zonele pe care ar trebui să le protejezi în mod special la munte

O piele protejată de soare

Când ești la munte, este important să oferi protecție tuturor zonelor pileii care intră în contact direct cu soarele. Acordă o atenție deosebită feței, nasului, gâtului, brațelor și urechilor.

Lucruri esențiale pentru o zi la munte

Te vei bucura cu atât mai mult de munte dacă ai la îndemână tot ce ai nevoie. Iată o lista cu lucrurile care sunt cel mai adesea uitate acasă:
  • Ochelari de soare – ai grijă ca lentilele sa conțină protecție UV. 
  • Protecție pentru cap – frigul și soarele afectează părul și scalpul. 
  • Multe lichide – sfat: o sticlă ușoară de plastic este mai comod de cărat. 
  • Produse de îngrijire a buzelor – ai grjă să conțină și factor de protecție solară. 
  • O gustare pentru a potoli foamea – încearcă caisele deshidratate. Sunt sățioase, au un gust bun și beta-carotenul pe care îl conțin îmbunătățește funcțiile de protecție ale pielii.

Important: radiațiile UV cresc odată cu altitudinea

Radiațiile UV la munte

Un alt aspect de luat în calcul la munte: intensitatea radiațiilor UV crește odată cu altitudinea: cu 15-20% odată la 1000 de metrii. Asta înseamnă că ai nevoie de un factor de protecție mai mare pe măsură ce urci.

Acasă, în oraș, la țară: un bronz sănătos

Sari peste pauza de masă și bucură-te de puțin soare. Nu contează unde ești, poți să te bronzezi oriunde. Într-un parc din apropiere sau pe terasa companiei, petrecerea timpului afară te ajută să te relaxezi și să-ți eliberezi mintea. Chiar și așa, puterea soarelui este subestimată adesea și în câteva secunde buzele ți se pot usca și pielea poate începe să ți sea ardă. Pentru a preveni aceste aspecte, nu petrece mai mult de 15 minute sub soare fără o cremă de protecție solară. Desigur, acest timp poate să varieze în funcție de tipul tău de piele, dar ca regulă generală nu ar trebui să depășești un sfert de oră. Dacă vrei să stai la soare mai mult timp, fără să-ți faci griji, folosește o cremă de protecție solară pentru față precum Crema Hidratantă cu SPF 15.

soare

O pauză scurtă sub soare? Din nefericire, radicalii liberi nu își iau o pauză. Nu îți arde tenul degeaba - în doar 10-15 minute, pielea ta poate suferi arsuri solare.

Recomandările noastre