Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Crema de protecție solară potrivită

Protecția solară care mi se potrivește de la NIVEA SUN

Modul sănătos în care te poți bucura de vară și soare.

Oriunde și oricând faci plajă, dacă ai la îndemână crema de protecție solară potrivită te vei simți perfect protejată. Cunoașterea nevoilor pielii tale îți va asigura o vară în care te vei bucura de soare în siguranță.

BAZEAZĂ-TE PE NIVEA SUN CREME

Protecție și îngrijire

Nevoile pielii tale sunt cruciale - de aceea am dezvoltat o gamă de produse ce oferă protecție solară de încredere și cea mai bună îngrijire pentru pielea ta. Produsele NIVEA SUN sunt extrem de eficiente și plăcut de folosit. Îți vom arăta cum să aplici corect crema de protecție solară și cum să te bucuri de soare fără să te expui riscurilor.

Sonne ohne Risiko

Protecție eficientă

Bine protejată

Toate produsele NIVEA SUN sunt fotostabile, i.e. conțin protecție rezistentă la lumină. Bariera naturală de protecție împotriva radiațiilor UV este menținută chiar și sub cel mai puternic soare dacă folosești crema de protecție solară potrivită.

Deoarece cremele pot dispărea dacă intră în contact cu apa, nisipul, prosoapele sau transpirația este important să le reaplici o dată la două ore.

Crema de protecție solară - cum să o aplici corect

Ce înseamnă factorul de protecție solară (FPS)?

Gradul de protecție naturală al pielii este determinat de timpul în care pielea poate sta neprotejată la soare până să se ardă. Timpul normal în care pielea se poate proteja singură la soare fără o cremă de protecție  solară depinde de tipul de piele al fiecărei persoane în parte și durează de regulă între 5 și 30 de minute. Dacă multiplici timpul de protecție naturală al pielii cu factorul de protecție solară al cremei poți calcula timpul individual pe care îl poți petrece la soare fără să existe riscul de ardere al pielii.

Crema de protecție solară trebuie să fie rezistentă la apă

Produsele de protecție solară NIVEA rezistente la apă sunt testate în conformitate cu standardele internaționale (metoda COLIPA 2015).
  • După două băi de 20 de minute în apă, spre exemplu, cremele de protecție solară încă își mențin 50% din factorul original de protecție solară.
  • Produsele noastre "extra waterproof" sunt de două ori mai eficiente (4 x 20 min).
  • Cremele "extra long-lasting waterproof" Swim & Play pentru copii oferă cel puțin 50% din protecția inițială după 120 de minute de scăldat.

Aplicarea corectă a cremei de protecție solară

Aplicarea corectă a cremei de protecție solară este crucială pentru a te asigura că ești complet protejat. NIVEA  a dezvoltat câteva reguli de bază simplu de urmărit: 
  • Pentru copii de 3-5 ani, doza recomandată este o linie de cremă de lungimea unui deget mijlociu și jumătate  (e.g. Loțiunea de protecție solară hidratantă NIVEA Sun Kids) sau 5-6  pufuri de Spray NIVEA Sun.  
  • Pentru copii de 6 până la 10 ani sunt de ajuns o linie de crema de lungimea a două degete mijlocii sau 7-10 pufuri de Spray NIVEA Sun (e.g. Spray de protecție solară hidratant NIVEA Sun Kids). 
  • Pentru copii mai mari sau adulți sunt necesare o linie de cremă de protecție solară de la încheietură până la vârful degetului mijlociu sau 15 pufuri.
O doză normală ar trebui folosită pentru fiecare mână, una pentru gât, față și ceafă și dublul dozei pentru spate, burtă și fiecare picior în parte. Mai mult, pentru copiii până la 5 ani dublul dozei trebuie folosit pentru față, gât și ceafă deoarece capul lor este proporțional mai mare. Foarte important: aplică un strat de protecție înainte de expunerea la soare.

Aplicarea corectă

Crema de protecție solară ar trebui aplicată o dată la două ore și imediat după baie deoarece aceasta își poate diminua efectul și poate dispărea dacă intră în contact cu transpirația și apa sau prin joacă. Dar ține cont de faptul că o reaplicare nu înseamnă că se reia nivelul de protecție, ci doar că perioada naturală de protecție a pielii este menținută. Foarte important: folosește cantitatea corectă. Este singura modalitate în care factorul de protecție solară specificat se poate obține și poate da rezultate.  Trebuie să te asiguri din start că folosești o cremă de protecție solară care te va proteja întreaga zi.

Fusssohlen

Când aplici crema de protecție solară nu uita de zonele mai puțin accesibile precum lobii urechilor sau zona dintre degetele de la picioare.

Hautvertraeglichkeit

Sisteme de protecție eficientă UVA/UVB, rezistent la apă, waterproof, protecție imediată, compatibilitate la nivelul pielii testată dermatologic

Crema de protecție solară - ce ar trebui să știi

Ce înseamnă protecție imediată?

După aplicare toate produsele NIVEA SUN oferă protecție imediată împotriva arsurilor solare și a îmbătrânirii premature. "Protecție imediată" înseamnă că funcționarea factorului de protecție UVA și UVB este garantată imediat după aplicarea cremei și că nu este nevoie să aștepți o perioadă anumită de timp pentru ca aceasta să își facă efectul și să protejeze pielea. După aplicarea cremei de protecție solară te poți bucura imediat de soare. Însă trebuie să te asiguri că aplici crema de protecție solară înainte de a ieși din casă deoarece chiar și pe drumul către plajă te expui radiațiilor solare.

Pot să prelungesc perioada de protecție solară prin aplicarea mai multor straturi de-o dată?

Timpul de protecție nu va fi prelungit. O dată de ai ales un FPS, acesta va determina cât timp poți sta sub soare fără să-ți afecteze pielea. Reaplicarea cremei (după ce se usucă, baie, etc) ajută la menținerea nivelului dorit de protecție, însă nu îl poate mări.

Care este termenul de valabilitate al unei creme de protecție solară?

În cazul produselor nedesfăcute, acestea au un termen de valabilitate de până la 30 de luni. Poți afla termenul de valabilitate după desfacere de pe spatele etichetei. Acolo vei vedea un simbol sub forma unui borcan desfăcut și un număr. Numărul indica termenul de valabilitate în luni, valabil de la deschiderea produsului. De regulă este vorba de 12 luni.

Recomandările noastre