Crema de maini

ÎNGRIJIREA MÂINILOR ÎN CONTEXTUL ACTUAL

Mâinile tale sunt expuse în fiecare zi multor factori care pot dăuna serios pielii acestora. Oferă-le îngrijirea de care au nevoie, păstrează-le catifelate și hidratate și fii sigură că îți vor mulțumi!

CUM ÎȚI PĂSTREZI MÂINILE HIDRATATE ȘI SĂNĂTOASE?

Pielea mâinilor se usucă ușor, iar acest lucru e cauzat de o mulțime de factori la care uneori poate nici nu te gândești. Există, însă, câteva obiceiuri de care să te ții în fiecare zi ca să te asiguri că mâinile tale rămân suple și catifelate.

7 sfaturi să previi uscarea mâinilor

Spală-ți mâinile cu grijă


Crema de maini NIVEA
Spălarea frecventă și cu apă prea fierbinte poate cauza uscarea mâinilor tale. Încearcă să le speli cu grijă, sub jetul de apă călduță, folosind un săpun care menține în echilibru pH-ul pielii.

Șterge-ți mâinile prin tamponare cu prosopul, nu prin frecare

Crema pentru maini
Atunci când îți ștergi mâinile agresiv cu prosopul, pielea se irită și intervine roșeața. Sfatul nostru: tamponează ușor mâinile după ce te speli și evită uscătoarele de mâini dacă e posibil. Aerul cald al acestora le poate deshidrata.

Îngrijește-ți mâinile în fiecare zi

Hidratare pentru maini NIVEA
Până și spălarea cu grijă a mâinilor poate dăuna pielii sensibile. De aceea, e bine să ai grijă de ele de fiecare dată după ce le speli, cu o cremă de mâini care se potrivește nevoilor tale. 

Poartă mănuși atunci când e posibil

Crema hidratanta pentru maini NIVEA
Agenții de curățare și detergenții dăunează pielii mâinilor tale și îți pot casa unghiile. Cea mai bună soluție sunt mănușile de cauciuc, care să te protejeze de contactul direct cu substanțele de curățare.

Bea multă apă

Crema reparatoare maini
Hidratează-te natural cât mai mult posibil! Dacă bei destulă apă și corpul tău e hidratat, mâinile tale o vor arăta și vor rămâne frumoase și catifelate! Sfat: bea cel puțin doi litri de apă pe zi, iar dacă intervin căldura sau exercițiile fizice, cantitatea de apă crește!

Evită aerul uscat

Hidratare pentru maini
Cu cât aerul din jurul tău e mai uscat, cu atât pielea ta își pierde mai mult din hidratare. De aceea, atunci când temperaturile cresc după un sezon rece, și pielea mâinilor tale are de suferit. Un umidificator reglează umiditatea din aer la 40-60% și îți face pielea să arate și să se simtă mai sănătoasă.

Protejează-ți mâinie împotriva frigului

Crema reparatoare NIVEA
Aerul rece usucă mâinile, care au nevoie de îngrijire specială atunci când e frig afară. Aplică o cremă bogată de fiecare dată când simți că pielea se strânge și poartă cât mai des mănuși de bumbac să le protejezi.


CE CAUZEAZĂ USCAREA MÂINILOR?

Crema reparatoare de maini

De ce pielea mâinilor se usucă mai repede?

În timpul zilei, mâinile tale sunt supuse multor factori de stres: vânt, frig, aer cald, spălarea cu săpun, curățarea casei. Toate acestea atacă stratul lipidic de la nivelul pielii mâinilor, care le protejează de obicei împotriva uscării. Mai mult decât atât, pielea mâinilor este de obicei mai sensibilă: cea din spatele palmei și dintre degete este aproape la fel de sensibilă ca pielea de pe față. Există doar câteva glande sebacee în această zonă și de aceea, stratul de grăsime de sub piele este foarte subțire. De aceea, aceste zone sensibile ale mâinilor reglează mai greu conținutul seboreic și au nevoie de susținere din exterior.

Contrar a ceea ce mulți cred, despre îngrijirea mâinilor nu ar trebui să se vorbească doar iarna. Într-adevăr, mâinile sunt cel mai uscate în timpul sezonului rece mai ales din cauza schimbărilor de temperatură. Totuși, și soarele îți afectează pielea mâinilor, razele UV fiind principalele responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru că cel mai des mâinile nu sunt acoperite, primele semne apar destul de rapid în această zonă. 

Ca să previi uscarea mâinilor și îmbătrânirea prematură a pielii, folosește o cremă de mâini cu factor de protecție sau aplică o cremă de protecție solară peste crema de îngrijire pe care o folosești.

Recomandarea noastră: crema de mâini Antirid Q10 3-în-1 de la NIVEA reduce semnele de îmbătrânire datorită complexului de îngrijire Q10 și protecției împotriva razelor UV. 

Crema hidratanta pentru maini


CUM SĂ AI MÂINILE HIDRATATE ȘI CATIFELATE?

Aplică în mod corect crema de mâini ca să păstrezi pielea moale și catifelată

Este esențial să folosești o cremă de mâini după spălarea lor cu apă și săpun, pentru a preveni uscarea pielii. Însă cum o aplici este foarte important pentru îngrijirea acesteia pe termen lung.

Distribuie aproape toată cantitatea de cremă în zonele unde pielea este mai sensibilă. Masează ușor crema pe piele și apoi masează ușor mâinile între ele. Du apoi excesul de cremă și în palme și nu uita de zonele dintre degete, unde pielea se poate crăpa foarte rapid atunci cand este deshidratată. Sfat: folosește o cremă de mâini reparatoare cu un mix de uleiuri și glicerină pentru pielea foarte uscată, cum este Crema de Îngrijire Reparatoare a Mâinilor 3-în-1 de la NIVEA. 

Crema reparatoare pentru maini


ÎNGRIJEȘTE MÂINILE USCATE CU REMEDII FĂCUTE ÎN CASĂ

Pe lângă îngrijirea zilnică cu cremă hidratantă, mâinile tale merită să se bucure de un tratament de îngrijire intensivă o dată pe săptămână.

Iar totul este foarte ușor și practic: poți realiza chiar tu măștile și scrub-urile din câteva ingrediente pe care le ai în bucătărie.

Începe cu exfolierea! Aceasta înlătură celulele moarte ale pielii și o face mai strălucitoare ca oricând. Iată cum prepari scrub-ul:

  • ✔   Mărunțește jumătate de avocado (care conține o mulțime de uleiuri benfice, vitamine și minerale) și amestecă-l cu două lingurițe de zahăr și 2 lingurițe de suc de lămâie.
  • ✔   Masează amestecul pe mâini cu mișcări cirulare pentru aproximativ trei minute.
  • ✔   Lasă-l apoi să acționeze ca o mască pentru cinci minute.
  • ✔   Clătește mâinile cu apă călduță.

Crema NIVEA

Hidratare maini NIVEA

După exfoliere, mâinile sunt gata pentru următorul pas al rutinei de îngrijire! Poți să aplici acum crema hidratantă preferată sau să le răsfeți cu o mască pe bază de ulei! Iată cum faci asta:

  • ✔   Masează 10-15 picături de ulei de măsline pe mâini.
  • ✔   Pune-ți o pereche de mănuși de bumbac și lasă uleiul să acționeze peste noapte.
  • ✔   Poți folosi la fel de bine și ulei de macadamia, jojoba sau cocos. Rezultatele vor fi uimitoare!