Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Coafuri împletite

Coafuri împletite: cele mai bune tehnici

Mai în vogă ca niciodată

De la coronițe până la codițe simple sau complexe - împletiturile sunt în perfecte pentru fiecare lungime de păr.

Tehnici de împletire pe care le poți pune ușor în aplicare

Împletitura spic - mereu actuală

Împletitura spic sau franțuzească este una dintre cele mai cunoscute coafuri. Descoperă cât de simplu se face:

Pentru început, piaptănă-ți părul pe spate și apoi împarte în trei șuvițe egale partea de sus. Pentru un plus de strălucire, poți folosi Spray-ul fixativ Diamond Gloss Care.
Apoi, începe să împletești șuvițele aproape de pielea capului, astfel: cea dreaptă peste cea din mijloc, apoi cea din stânga peste cea din mijloc și din nou cea din dreapta peste cea din mijloc. Aceasta este baza de pornire a împletiturii spic.
Pentru ca împletitura să urmeze forma capului, adaugă la cele trei șuvițe de bază câte puțin din părul rămas liber. Continuă în același mod cu tot părul rămas liber până când  este împletit complet. Iar dacă integrezi celelalte șuvițe în mod egal, coada împletită va arăta mai aranjată.
Când ajungi în zona gâtului, împletește normal vârful cozii și prinde-o cu o fundiță.
 

Cinci sfaturi de reţinut, atunci când foloseşti fixativ:

 

  1. Alege un fixativ potrivit tipului tău de păr
  2. Notă: Dacă orificiul tubului de fixativ este blocat, acesta va fi aplicat neuniform 
  3. Nu pulveriza o cantitate foarte mare de fixativ, pentru a evita un aspect încărcat
  4. Ca să aplici uniform pe toată suprafața părului, pulverizează în timp ce fixativul este în mișcare
  5. Evită să folosești fixativ înainte să-ți îndrepți părul cu placa, pentru a preveni uscarea părului

Împletitură cascadă - pentru un look șic

 

 

Împarte părul în trei părți egale în vârful capului. Apoi împletește-le normal și de fiecare dată când trebuie să integrezi a doua șuviță în împletitură, las-o liberă. În loc să o împletești, ia o nouă șuviță și adaug-o în împletitură, ca și cum ai face o împletitură spic.

 

Repetă acest pas de câte ori este necesar ca să împletești tot părul din jurul capului și apoi prinde-l cu o clamă. Sfat: Înainte să împletești părul, ondulează-l cu un ondulator, pentru ca vârfurile să fie întoarse și să arate natural.

împletitura cascadă

Împletitura daneză - un look special

Pentru a-ți face această coafură, părul tău trebuie să fie cel puțin până la umeri. Pentru a începe, piaptănă-l pe spate și împarte-l în trei șuvițe egale. Dacă ești învățată să-ți împletești părul normal, acum va trebui să regândești fiecare pas, pentru că împletiturile daneze nu presupun ca fiecare șuviță să fie împletită pe față ca în cazul celor obișnuite, ci pe spate.

Ca să începi, pune șuvița din partea stângă sub cea din mijloc, iar apoi procedează în același mod și cu cea dreaptă. Continuă în același mod și integrează în împletitură șuvițe din calota părului până când ajungi în zona gâtului. Apoi prinde părul cu o fundiță și finisează cu Spray fixativ NIVEA Extra Strong pentru ca împletitura să reziste mai mult timp. Sfat: acest tip de împletitură se vede foarte bine dacă este făcută într-o parte și se potrivește de minune ocaziilor elegante.

Împletitura daneză

Împletituri pentru toate tipurile de păr

Fie că ai părul scurt, lung, drept sau ondulat - aici poți descoperi tipul de împletitură care ți se potrivește cel mai bine.

Împletituri pentru părul lung
Dacă ai părul lung poți alege dintr-o varietate mare de coafuri. Fie că îți dorești cozi simple împletite sau coafuri mai complexe - posibilitățile sunt nelimitate. Coronița împletită, coada de pește sau împletitura daneză se potrivesc de minune părului lung. De asemenea, dacă îți dorești o coafură mai complexă, poți opta pentru o coafură cu o împletitură integrată fie mai largă sau mai subțire. Coafurile casual cu împletituri lejere sunt și ele în trend. Descoperă în articol ce stil ți se potrivește și află cum să-ți faci o coafură în doar câțiva pași simpli!

Un plus de strălucire, pentru ca împletiturile să arate și mai bine!

coadă împletită

Dacă îți dorești ca împletitura ta să aibă un plus de strălucire, folosește o mască hidratantă înainte să te coafezi. De exemplu, Tratamentul Long Care & Repair de la NIVEA oferă părului un aspect sănătos și previne degradarea. Aplică-l pe toată lungimea părului, evitând rădăcinile.

Coafuri împletite pentru părul scurtDacă ai părul scurt, nu înseamnă că nu îl poți împleti. Sunt foarte multe coafuri împletite care se potrivesc de minune părului scurt. De exemplu, cele împletite cât mai aproape de scalp îți accentuează trăsăturile și îți oferă un look atrăgător, iar coafurile cu împletituri într-o parte sunt strălucitoare! În plus, coronițele împletite, codițele subțiri împletite cât mai aproape de scalp arată foarte bine când sunt combinate cu alte tipuri de împletituri.


Sfat: dacă îți dorești un look elegant alege împletiturile strânse aproape de rădăcini, iar dacă vrei să ai un look casual, poartă o coafură cu împletituri mai lejere și bucle.

Volum pentru păr subţire

Pentru părul subțire și drept, cele mai potrivite împletituri sunt cele care includ doar împletirea unei secțiuni de păr. De exemplu, coronițele împletite sau cocurile care lasă restul părului liber oferă volum și fac părul subțire să arate mai bogat. În plus, dacă folosești o spumă de păr ca Spuma de coafat Volume Care de la NIVEA, părul tău va avea și mai mult volum, va fi mai puternic și mai ușor de coafat.


Sfaturi pentru împletiturile părului ondulat
Dacă ai părul des și ondulat, împletiturile lejere și cu volum ți se potrivesc de minune. Codițele împletite în partea de jos a capului care scot în evidență volumul natural al părului sau împletiturile de diferite lungimi sunt perfecte pentru tipul tău de păr. Iar dacă folosești o mască de păr ca Tratamentul Long Care & Repair, părul tău va avea un aspect mai sănătos și un plus de strălucire.

Împletiturile: acum mai simple ca niciodată!

Sfaturi pentru îngrijirea și împletirea părului

Iată cum să-ți împletești părul ușor:

În primul rând, este important să-ți menții mâna stabilă, pentru ca șuvițele să se împletească ușor și armonios.

Coafurile arată foarte bine dacă folosești înainte o spumă de păr ca Spuma de coafat NIVEA Care & Hold, care oferă stabilitate fiecărei șuvițe în parte și te ajută să-ți împletești părul mai ușor.

Ca să fii sigură că împletitura va arăta bine pe părul tău, verifică întâi dacă are lungimea ideală. Pentru ca împletitura să arate bine, trebuie ca atunci când îți împletești părul într-o coadă simplă să nu rămână șuvițe libere. Iar dacă ai părul scurt sau tuns în straturi, adoptă o împletitură coroniță, care se potrivește de minune acestui tip de păr.

Dacă nu iese perfect, nu te îngrijora! Lasă câteva șuvițe lejere și adoptă un look casual: este mereu în tendințe!

Și ca să te asiguri că orice tip de coafură rezistă cât mai mult timp, este esențial să folosești un fixativ. Încearcă Fixativul NIVEA Care & Hold: îți oferă fixare de durată și îngrijește părul în același timp. Descoperă care sunt împletiturile ideale pentru fiecare tip de păr aici.