Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Sfaturi
Sfaturi de îngrijire pentru bebeluși

Sfaturi de îngrijire pentru bebeluși în lunile de vară

  • Acordă importanță hăinuțelor bebelușului. Cele ușoare, în culori deschise, îi vor oferi o senzație răcoroasă chiar și când e cald afară. Și nu uita să îi pui o pălăriută pentru a-i proteja fața de razele soarelui.
  • Hidratarea bebelușului este foarte importantă în lunile de vară. Când temperaturile sunt foarte ridicate, îl poți alăpta mai des. În plus, îi poți da și apă plată în biberon.
  • Fii atentă și la aerisire - bebelușii nu transpiră pentru a-și scădea temperatura corpului (cum fac adulții) și de aceea este important să îl verifici constant pe cel mic, pentru a nu se supraîncălzi.
  • Cu toții știm că protecția solară a copiilor este deosebit de importantă. Mai mult decât atât, pentru că bebelușii au pielea foarte subțire, este recomandat chiar să fie feriți total de razele directe ale soarelui. Găsește o zonă umbroasă pentru a-l proteja pe cel mic de orice risc.
  • Evită să scoți bebelușul afară când soarele strălucește puternic. Intervalul 10 AM - 2 PM este cel mai periculos. Dacă bebelușul stă afară în acest interval chiar și 10-15 minute, poate suferi arsuri solare sau chiar insolație.