Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Protejează pielea bebelușului

Pielea bebeluşului - îngrijire de la prima atingere

protejezi pielea sensibilă a bebeluşului tău

Menţine pielea bebeluşului tău fină şi hidratată folosind produsele potrivite şi un ritual de îngrijire adecvat. O rutină corectă de îngrijire este esenţială pentru a-ţi proteja bebeluşul în cea mai vulnerabilă perioadă din viaţa lui.

Pielea bebeluşului: o iubim şi o protejăm

Îngrijirea pielii bebeluşului începe cu înţelegerea structurii diferite a acesteia.

Rutina corectă de îngrijire a pielii și cum să renunți la obiceiurile proaste

DA
 • Spală-i des guriţa şi mânuţele. Scapă de toate resturile de mâncare. Bebeluşilor le place să-şi bage mânuţele în gură, aşa că este important să fie curate.
 • Curăţă des zona scutecului. Pentru a evita iritaţiile sau infecţiile din zona scutectului este esenţial ca zona să fie curată.

NU
 • Nu îi face băiţă bebeluşului tău în fiecare zi. De 3 ori pe săptămână este suficient.
 • Nu îl freca tare cu prosopul după băiţă. Pielea bebeluşului se poate irita uşor din cauza frecării aspre cu prosopul, aşa că şterge-l delicat.
 • Nu folosi prea multe produse de îngrijire a pielii. Pentru că pielea bebeluşului nu poate absorbi excesul, folosirea prea multor creme şi loţiuni nu este indicată. 
 • Nu folosi produse pentru adulţi. Pentru că pielea bebeluşului este mult mai sensibilă faţă de cea a adulţilor, are nevoie de o îngrijire special creată pentru ea.

Băiţa bebeluşului: momentul ideal pentru a crea legături

băița bebelușului

Bebeluşii iubesc băiţa. Produsele de baie ca spuma-cremă de baie NIVEA Baby Soft curăţă pielea bebeluşului, în timp ce spuma oferă ocazia de joacă. Şi pentru că are pielea sensibilă, atingerile tale îl calmează, ceea ce transformă băiţa într-o ocazie de întărire a relaţiei părinte-copil.

De ce este pielea bebeluşului atât de sensibilă?

Pielea bebelușului, pe cât de catifelată, pe atât de sensibilă. Pentru că pielea bebelușului este de cinci ori mai subţire faţă de cea a unui adult, fiecare senzaţie de atingere este simţită mai intens.

Având pielea subţire și prin urmare mai sensibilă, corpul unui bebeluş trebuie să lucreze mai mult pentru a asigura cantitatea adecvată de nutrienți necesară hidratării. Folosind creme specifice pentru bebeluşi, precum crema NIVEA Baby Soft ajuți pielea bebeluşului să rămână catifelată. Chiar dacă pielea nou-născuţilor are o barieră de protecţie, aceasta dispare, motiv pentru care e nevoie de o îngrijire extra pentru a hidrata pielea sensibilă a bebelușilor.Cum protejăm pielea catifelată și sensibilă a bebeluşului

pielea catifelată a bebelușului

Pielea bebeluşilor este mai puţin dezvoltată faţă de cea a adulţilor, prin urmare este mai sensibilă. De aceea, ca să-i oferi cea mai bună îngrijire, este indicat să foloseşti produse special create pentru ei.

De ce fel de produse de îngrijire are nevoie bebeluşul meu?

Dacă foloseşti produse special create pentru pielea bebeluşului, îl vei proteja de razele ultraviolete.

Pielea bebeluşului iubeşte atingerile catifelate

Atingeri catifelate

Chiar dacă produsele de îngrijire pentru bebeluşi ajută pielea să rămână hidratată, senzaţia atingerii unui părinte este benefică pentru a creea o legătură puternică. Folosind atingerile vei reuși să calmezi bebelușul și să comunici mai ușor cu el.

Cuvinte frumoase

Citat Diane Ackerman


Ce trebuie să faci dacă bebeluşul tău are pielea uscată

 • Pentru o absorbție rapidă în piele, aplică o loțiune pentru bebeluși imediat după băiță.
 • Folosește ulei de bebeluși pe zonele uscate, mai ales pe coate și genunchi.
 • Schimbă produsele pe care le folosești la băiță, pentru că utilizarea unor produse neadecvate poate usca pielea bebelușului.
 • Fă-i băițe scurte, orice băiță mai lungă de 5 minute poate avea efecte adverse.
 • Menține bebelușul hidratat, oferindu-i cât mai des apă.

Protecţia pe timp de vară - ferirea de razele directe ale soarelui

 • Chiar şi într-o zi înnorată este esenţial să foloseşti protecţie solară pentru bebeluşul tău. Loțiunea de protecție solară pentru bebeluși NIVEA Baby FPS 50+ te ajută să protejezi pielea bebeluşului de razele ultraviolete.
 • Reaplică loțiunea la intervale regulate și asigură-te că foloseşti mereu un produs cu factor de protecţie ridicat.
 • Îmbracă bebeluşul în haine uşoare şi deschise la culoare. Când poartă astfel de haine, nu va mai transpira la fel de mult şi se va simţi mai confortabil. De asemenea, pune-i pe cap o pălărie pentru a-l feri de razele directe ale soarelului, chiar şi la piscină. Pielea feţei este mai subţire, de aceea are nevoie de extra îngrijire. Foloseşte loțiunea de protecție solară pentru bebeluși NIVEA Baby FPS 50+ şi protejează pielea bebeluşului de soarele puternic.

Îngrijirea pielii bebeluşului pentru fiecare sezon

Îngrijire în sezon de iarnă

Când afară este frig, corpul bebeluşului tău încearcă din greu să rămână cald şi hidratat. Foloseşte o cremă densă pentru bebeluşi precum NIVEA Baby Soft şi masează-i pielea pentru ca aceasta să rămână hidratată şi sănătoasă.

Îngrijire esenţală de vară: Protecţie solară pentru bebeluşi

Protecție de vară

Chiar și pentru o plimbare scurtă bebeluşul tău are nevoie de protecţie solară. Pentru că are pielea subţire este predispus la arsuri solare, aşa că este indicat să aplici crema de fiecare dată înainte să ieșiți din casă.