Totul despre iritațiile de scutec

Totul despre
iritațiile de scutec

Cum să previi iritația de scutec
Deși majoritatea bebelușilor suferă de iritație de scutec în primul an de viață, poți urma câțiva pași pentru a o preveni.

Iritația de scutec: Informații de bază

Descoperă procesele din spatele iritației de scutec și ce o cauzează

Ce este iritația de scutec?

Iritațiile de scutec se recunosc după roșeață, inflamare și căldură în zona fundulețului. De asemenea, aceste simptome pot fi însoțite de o febră ușoară. Erupțiile cutanate sunt frecvente în special la copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 luni.

Cauzele iritației de scutec

Cauza principală a iritației de scutec este umiditatea la care este expusă pielea din această zonă. Indiferent de cât de absorbant este scutecul, acesta va lăsa umezeală pe pielea bebelușului, care va împiedica pielea să funcționeze ca o barieră, adesea suferind iritații.

Alte cauze pot fi infecțiile fungice cauzate de umezeală, sau chiar și infecții bacteriene dacă pielea a suferit leziuni. De asemenea, este posibil ca bebelușul să fi avut o reacție alergică la un produs care a intrat în contact cu pielea, cum ar fi un nou brand de scutece, produse de curățare sau șervețele. Copiii alăptați ar putea reacționa, de asemenea, la mâncăruri picante sau legume consumate de mamă înainte de alăptare.

Unii copii au o piele deosebit de sensibilă și sunt predispuși la erupții cutanate, chiar dacă scutecele sunt schimbate frecvent. Dacă micuțul tău este unul dintre ei, asigură-te că folosești produse special create pentru piele sensibilă, cum ar fi Șervețele umede NIVEA Baby Pure & Sensitive, care mențin pH-ul natural al pielii.

Cum să previi iritația de scutec

Să previi este întodeauna mai bine decât să tratezi - descoperă cum să îl ferești pe cel mic de iritațiile de scutec.

Tratament pentru iritația de scutec

Să previi iritația de scutec nu e întotdeauna posibil, însă sunt multe moduri prin care o poți trata - așa că nu îți face griji!

Prevenirea iritației de scutec este ușoară cu produsele potrivite la îndemână!

Folosirea unei creme pentru funduleț după fiecare schimbare este esențială pentru a preveni roșeața și iritarea pielii.

Când vine vorba de șervețele pentru bebeluși, diversitatea de produse te poate copleși. Cu atât de multe variante disponibile pe piață, este dificil să le alegi pe cele care previn iritațiile de scutec. Șervețelele NIVEA Soft & Cream sunt îmbibate în cremă de gălbenele și ajută la prevenirea iritațiilor prin menținerea valorii pH-ului natural al pielii.

Cum să aplici crema pentru funduleț

O cremă eficientă acționează fără să fie aplicată într-un strat gros. După ce ai curățat pielea cu șervețele, masează ușor un strat subțire de cremă până când intră în piele.

Sfaturi rapide pentru tratarea iritației de scutec

  • Asigură-te că ai curățat întreaga zonă a scutecului când îl schimbi pe cel mic - acordă atenție și taliei și zonei superioare a piciorușelor
  • Tamponează ușor zona scutecului în loc să freci prin mișcări dure
  • Asigură-te că bebelușul este curat și uscat înainte de culcare
  • Dacă erupțiile cutanate persistă, adresează-te medicului de familie pentru a prescrie un tratament

Produse NIVEA pentru prevenirea iritației de scutec

Recomandările noastre pentru tine