Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Îngrijirea bebelușului - principiile de bază

Îngrijirea bebelușului - principiile de bază

Cum să îi oferi cea mai bună îngrijire

Află principiile de bază pentru îngrijirea bebelușului - cum îi schimbi scutecul, cum îl ajuți să adoarmă și cum îi protejezi pielea de soare.

Grija vă aduce mai aproape

Încă de la primul contact, între mamă și copil se creează o legătură specială care durează toată viața. La început de drum poate fi dificil să ai grijă de bebelușul tău, însă odată ce ai stabilit o rutină de îngrijire lucrurile vor începe să se așeze.

Primul pas: cunoașterea

începeți să vă cunoașteți

Chiar dacă legătura se creează instantaneu în cele mai multe cazuri, cunoașterea reciprocă și sentimentul de confort se dezvoltă în timp. Tocmai de aceea, timpul și grija pe care le oferi bebelușului tău sunt esențiale în primele etape.

Bucură-te de fiecare moment

mamă cu bebeluș

Sunt foarte multe momente prețioase de care trebuie să profiți alături de bebelușul tău - băița, schimbatul scutecului, culcarea. Profită de fiecare, fiindcă le trăiești o singură dată!

Ai grijă de pielea sensibilă a bebelușului tău

E cunoscut faptul că bebelușii au cea mai fină și delicată piele, care are nevoie de grijă specială. Pentru că este încă în curs de dezvoltare și nu are încă proprietăți de protecție, poate fi predispusă la roșeață, iritații și sensibilitate la unele ingrediente ca alcoolul.

Zona fundulețului este poate cea mai sensibilă, pentru că de cele mai multe ori este expusă la umezeală. Tocmai de aceea, pentru ca bebe să fie fericit și să se simtă confortabil, este important să păstrezi aceasă zonă curată. Șervețelele umede NIVEA Baby Pure & Sensitive curăță și mențin echilibrul natural al pielii.

Iritația fundulețului apare aproape la toți bebelușii, din cauza unor infecții bacteriene, a introducerii de noi alimente în dietă sau pur și simplu din cauza frecării și umezelii. Schimbarea scutecului și curățarea frecventă sunt pași esențiali pentru a preveni iritarea pielii din această zonă sensibilă. Folosește Crema pentru funduleț NIVEA Baby pentru a crea o barieră de protecție și pentru a preveni iritația și inflamațiile.

5 sfaturi pentru o piele sănătoasă la bebeluși

  1. Ferește bebelușul de razele directe ale soarelui, pentru că pielea lui nu poate face față razelor ultraviolete
  2. Nu folosi detergenți duri, pentru că pot cauza iritații ale pielii
  3. Folosește produse delicate ca Șamponul și spuma de baie NIVEA Baby pentru curățare și Crema NIVEA Baby Soft pentru hidratare.
  4. Nu îi face băiță mai des de 1-2 ori pe săptămână, pentru ca pielea să nu devină uscată
  5. Ai grijă să îi alegi hăinuțe din materiale moi, naturale, și îmbracă-l în mai multe straturi în loc de mai puține haine foarte călduroase

Sfaturi pentru rutina de îngrijire a bebelușului

Cu atât de multe opinii diferite în ceea ce privește îngrijirea bebelușilor, fiecare mămică poate deveni confuză. Ca să te ajutăm să iei deciziile potrivite, ți-am pregătit câteva sfaturi.

Cum adormi bebelușul

Una dintre problemele cu care se confruntă aproape toate mămicile în primele luni: trezirile frecvente în timpul nopții. Chiar dacă până acum nu a descoperit nimeni formula magică prin care un bebeluș să doarmă toată noaptea fără să se trezească, există câteva strategii pe care le poți încerca.

Asigură-te că există o limită clară între timpul pentru joacă din timpul zilei și timpul pentru nani din timpul nopții. În acest fel, ceasul biologic al bebelușului are posibilitatea să se adapteze. Mai mult decât atât, este recomandat să creezi niște ritualuri înainte de culcare (băița, lumina difuză din cameră) pentru a-l ajuta pe cel mic să se liniștească. Toate aceste lucruri trebuie să se desfășoare într-un interval mic de timp, pentru ca bebe să le asocieze imediat cu timpul pentru culcare.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că majoritatea bebelușilor se atașează de un obiect (jucărie, păturică, etc.) care îi face să se simtă în siguranță. Fii atentă la lucrurile de care se atașează micuțul tău și ai grijă să le aibă aproape atunci când îl culci!

De asemenea, este recomandat să iei o pauză după ce îl hrănești pe cel mic și să nu îl pui imediat la culcare. Dacă îi dai să mănânce și apoi îl pui imediat în pătuț, el nu va deosebi cele două momente importante ale zilei: masa și somnul.


Un bebe care doarme lin, o mămică fericită

bebe care doarme

Este foarte puțin probabil ca bebelușul tău să aibă același program de somn ca al tău. Fiecare bebeluș are propriile obiceiuri de somn și pentru cei mai mulți părinți soluția pentru a nu fi extenuați este să doarmă atunci când doarme cel mic.

bebelușii vara

Sfaturi de îngrijire pentru bebeluși în lunile de vară

  • Acordă importanță hăinuțelor bebelușului. Cele ușoare, în culori deschise, îi vor oferi o senzație răcoroasă chiar și când e cald afară. Și nu uita să îi pui o pălăriută pentru a-i proteja fața de razele soarelui.
  • Hidratarea bebelușului este foarte importantă în lunile de vară. Când temperaturile sunt foarte ridicate, îl poți alăpta mai des. În plus, îi poți da și apă plată în biberon.
  • Fii atentă și la aerisire - bebelușii nu transpiră pentru a-și scădea temperatura corpului (cum fac adulții) și de aceea este important să îl verifici constant pe cel mic, pentru a nu se supraîncălzi.
  • Cu toții știm că protecția solară a copiilor este deosebit de importantă. Mai mult decât atât, pentru că bebelușii au pielea foarte subțire, este recomandat chiar să fie feriți total de razele directe ale soarelui. Găsește o zonă umbroasă pentru a-l proteja pe cel mic de orice risc.
  • Evită să scoți bebelușul afară când soarele strălucește puternic. Intervalul 10 AM - 2 PM este cel mai periculos. Dacă bebelușul stă afară în acest interval chiar și 10-15 minute, poate suferi arsuri solare sau chiar insolație.