Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Băița bebelușului - îngrijirea nou-născutului

Băița perfectă pentru bebeluș

Momentul potrivit pentru băiță

Baia este un moment special atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. De aceea, este important să ai grijă de pielea lui delicată în timpul băiței.

Baia bebelușului - îngrijire delicată pentru pielea celui mic

Când faci baie unui nou-născut, trebuie să ții cont de anumite lucruri ca să fii sigură că îi oferi grija de care are nevoie. Pielea bebelușilor are nevoi diferite față de cea a adulților și este mult mai sensibilă. De aceea, la băiță trebuie să ții cont de acest lucru pentru ca micuțul tău să aibă o piele sănătoasă și catifelată.

Pielea bebelușului tău merită tot ce e mai bun

Pielea bebelușului

Pielea nou-născuților are nevoie de îngrijire specială: Când îi faci baie micuțului tău, ai grijă să folosești produse special create pentru bebeluși.

De ce să folosesc produse speciale pentru baia bebelușului?

Pe lângă faptul că pielea bebelușilor este de cinci ori mai subțire decât cea a adulților, aceasta este încă în curs de dezvoltare. De aceea, băița bebelușului trebuie să fie foarte delicată pentru a-i proteja pielea sensibilă.

Este recomandat ca nou-născuții să facă baie în apă care conține doar câteva picături de ulei pentru bebeluși. Astfel, bariera naturală de protecție a pielii lor este protejată și se poate dezvolta în următoarele săptămâni fără a fi nevoită să lupte cu infecțiile sau iritațiile.

După ce bebelușul tău împlinește două luni, poți începe să-i pui în apa pentru băiță o spumă de baie delicată ca  Șamponul și spuma de baie NIVEA Baby pentru piele și păr, care pe lângă curățarea pielii, are o formulă specială care ajută la menținerea echilibrului natural al pielii.

Fie că este vorba de curățare sau îngrijire, bebelușii au nevoie de produse delicate, create special pentru pH-ul pielii lor. Șamponul Extra-Delicat NIVEA Baby curăță pielea capului și părul - nu conține alcool și are un pH potrivit pentru bebeluși, lăsând scalpul și părul micuțului tău curat și catifelat.

Băița - un moment care vă apropie

Rutina băiței dinainte de culcare ar trebui să fie un moment de relaxare împreună, care întărește legătura dintre părinte și bebeluș.

O băiță relaxantă înainte de culcare

băiță relaxantă

Băița, ca parte din rutina de seară a bebelușului, este o experiență liniștitoare care îl pregătește pentru somn. Iar pentru un final de zi perfect, după băiță răsfață bebelușul cu un masaj, folosind Uleiul de corp NIVEA Baby.

Care sunt beneficiile băiței de seară a bebelușului?

O baie relaxantă ca parte din rutina de seară a lui bebe poate fi modul ideal de a-l calma după o zi plină. Apa călduță și atmosfera confortabilă din baie îl calmează pe cel mic și îi induc starea de somn. Astfel, după o perioadă în care ai repetat acest obicei și devine deja un ritual, bebelușul va asocia momentul băiței cu somnul și va adormi mai ușor. Iar cu puțin noroc, efectul liniștitor al băiței îl va ajuta să doarmă mai adânc și pentru mai mult timp. O lumină blândă și o durată relativ scurtă a băițelor pot ajuta în acest sens.

De asemenea, băile înseamnă mai mult decât curățare. Ele vă apropie și strâng legătura dintre voi. Ce mod mai frumos să-i arăți bebelușului toată dragostea ta decât prin atingeri piele pe piele, într-un mediu plăcut și confortabil pentru el?

Apa ajută bebelușul să-și dezvolte simțurile și să învețe mai multe despre corpul și abilitățile sale. Și pentru că apa îi susține greutatea, va avea posibilitatea să descopere și să exerseze noi mișcări ale corpului. Astfel, băița este contextul perfect pentru dezvoltarea tuturor simțurilor bebelușului.

Sfaturi pentru o băiță în siguranță

Băița lui bebe poate fi o experiență frumoasă pentru amândoi, însă precauțiile ce țin de siguranță sunt esențiale dacă vrei ca și tu și bebe să vă simțiți relaxați și confortabil.

Cea mai importantă regulă este să nu lași bebelușul nesupravegheat nici măcar pentru o secundă. Ai grijă să ai la îndemână toate produsele de care ai nevoie înainte să pui bebelușul în apă, iar dacă pe parcurs îți dai seama că mai ai nevoie de ceva, ia-l și pe micuț cu tine.

În plus, cada trebuie să fie un mediu 100% sigur pentru bebelușul tău. Este indicat ca apa să fie călduță și nu foarte adâncă, iar temperatura camerei potrivită. De asemenea, e important ca apa să nu fie pornită când pui bebelușul în cadă - pentru că există riscul să curgă apă prea fierbinte sau să devină prea adâncă.

Ai grijă și ca micuțul tău să nu aibă în preajmă obiecte periculoase ca foarfece, aparate de ras și mai ales obiecte electrice, care pot fi foarte dăunătoare într-un mediu cu multă apă - sănătatea bebelușului tău e pe primul loc!

O băiță ca la carte

Este important să urmezi toți pașii pentru a-i oferi bebelușului o băiță sigură, care să fie o experiență plăcută și relaxantă atât pentru el cât și pentru tine.